25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

29 Mayıs 2017, Pazartesi 17:08

TORBALI SİYAH BEYAZ RENGE BÜRÜNDÜ

Beşiktaş’ın şampiyonluğunu ilan etmesiyle Torbalı sokakları bayram havasına büründü. Torbalı Beşiktaşlılar Derneği’nin organize ettiği şampiyonluk kutlamalarına binlerce kişi katıldı.

Beşiktaş’ın şampiyonluğunu ilan etmesiyle Torbalı sokakları bayram havasına büründü. Torbalı Beşiktaşlılar Derneği’nin organize ettiği şampiyonluk kutlamalarına binlerce kişi katıldı. Maçın bitiş düdüğünün ardından Torbalı Beşiktaşlılar Derneği önünde toplanan siyah beyazlılar kortej halinde Atatürk Meydanına yürüdü. Beşiktaş bayrakları ve meşaleler eşliğinde yürüyen siyah beyazlılar sloganlar atarak eğlendi. Coşkulu gece de Torbalı sokakları Şampiyon Beşiktaş sloganları ile inledi.

50 METRELİK BAYRAK AÇILDI

Torbalılı Beşiktaşlıların taşıdığı dev bayrak, geceye damga vurdu. Siyah beyazlılar 50 metrelik Beşiktaş bayrağı açtı. Kortej halinde yürüyen Beşiktaşlılar, dernekten meydana kadar dev bayrağı dalgalandırarak taşıdı. Şampiyonluk maçını siyah beyazlılar Torbalı Beşiktaşlılar Derneği’nde hep birlikte izledi. Ardından meydana giden kara kartallar, meydanda doyasıya eğlendi. Şampiyonluk kutlamaları, havai fişeklerle taçlandı. Torbalı, Beşiktaş’ın şampiyonluk kutlamaları ile unutulmaz bir gün yaşadı.

BURASININ İSMİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK MEYDANI

Torbalı Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Övünç Demir, meydanda coşkulu taraftara yönelik konuşma yapı. Demir, “1902 yılının sonbaharında Medine muhafızı Osman Bey’in konağında 22 kişinin öncülüğünde Beşiktaş Jimnastik Kulübü kuruldu. Birinci Dünya Savaşı’nda yöneticilerimizi şehit verdik. Kurtuluş savaşında mücadele ederken başlarında Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk vardı. Bu ülkenin kurtuluşunda Beşiktaş da aktif görev almıştır. Bu kulüp, böyle büyük bir kulüptür. Biz de bugün Mustafa Kemal Atatürk Meydanı’nda şampiyonluğumuzu kutluyoruz” dedi.

BEŞİKTAŞ’A HİZMETİM FARKLI MEVKİLERDE DEVAM EDECEK

 Beşiktaş taraftarının şampiyonluk kutlamaları saatlerce sürdü. Vatandaşlarda evlerinden bayrak sallayarak coşkulu taraftara evlerinin balkonundan katıldı. Coşkulu kutlamalarının ardından Övünç Demir, derneğin kongresiyle ilgili açıklama yaptı. Torbalı Beşiktaşlılar Derneği’ni ilçedeki Beşiktaş taraftarı arasında birlik ve beraberlik oluşturmak için kurduklarını ifade eden Övünç Demir, “Torbalı’da bu birlik ve beraberlik atmosferini oluşturduk. Emeği geçen bütün yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederim. Önümüzdeki günlerde yapacağımız kongrede başkanlığa aday olmayacağım. Dernek başkanlığına aday olacak olan Yakup Akar’a başarılar dilerim. Beşiktaş’a hizmetim farklı mevkilerde devam edecek. 50 metrelik bayrak için Nurettin Oktay Çoban’a ve gecenin müziklerle şenlenmesini sağlayan Özgür Şurgun’a ayrıca teşekkür ederim” şeklinde konuştu. HASAN DEMİR