24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

18 Nisan 2017, Salı 18:38

TORBALI ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Torbalı’nın kahraman evladı Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüvar, düzenlenen cenaze töreninin ardından baba ocağı olan Karaot Mahallesi’nde defnedildi.

Şehit Şenözüvar’ın cenaze namazı Mümin Mesci Camii’nde ikindi namazına müteakiben kılındı. Şehide son görev için binlerce vatandaşın akın ettiği cenaze törenine askeri erkân, milletvekilleri ve siyasi protokol katıldı. Şehide son görev için gelen kardeşi ve silah arkadaşı Rıdvan Şenözüvar ile babası Hamdi Şenözüvar, Orgeneral Hasan Uşaklıgil ile birlikte cenaze namazını kıldı. Baba Şenözüvar metanetini korurken, kardeşi ve meslektaşı Rıdvan Şenözüvar ise gözyaşlarını tutamadı. En büyük acıyı ise şehidin 8 buçuk aylık hamile olan eşi Melek Şenözüvar yaşadı. Gözü yaşlı eş, sağlık durumuna aldırış etmeksizin, kocasının tabutunu taşıyan top arabasının ardından yürüdü.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Şehide Son görev için binlerce vatandaş cenaze törenine akın etti. Mümin Mesci Camii’nde kılınan cenaze namazına İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu, Korgeneral Hava Eğitim Komutanı Atilla Gülan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri Murat Bakan, Tacettin Bayır ve Atilla Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otçu, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve ilçe siyasetçileri katıldı.

EŞİNİN TÖREN ÜNİFORMASINI GİYDİ

Yaklaşık 8 ay önce dünya evine giren ve 20 Nisan 1992 tarihinde dünyaya gelen şehit Harun Şenözüar'ın eşi Melek Şenözüar törene, şehidin tören kepi ve üniformasıyla katıldı. Sağlık ekiplerinin kontrolünde sedyeyle camiye getirilen genç kadın gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin kız kardeşi Merve Şenözüar ise ağabeyinin kepini taktı. 2015 yılında göreve başlayan ve ilk görev yerinde şehit düşen Harun Şenözüar'ın cenaze namazını İl Müftüsü Ramazan Muslu kıldırdı. Askerlerin omuzlarında top arabasına konan Türk Bayrağı'na sarılı tabut, tekbirlerle askeri cenaze aracına taşındı. Şehidin kız kardeşi, yengesine "Ağlamayacaktın, söz vermiştin" dedi ancak her ikisi de gözyaşlarına hakim olamadı.

HEPSİNE SAHİP ÇIKACAĞIM

Cenaze aracına konan tabuta son kez dokunan ağabeyi Rıdvan Şenözüar, "Merak etme geride bıraktıklarına sahip çıkacağım. Oğlunu senin istediğin gibi yetiştireceğiz" diyerek gözyaşı döktü. Bu arada şehidin eşi Melek Şenözüar'ın, ağabeyinin er olarak vatani görevini yaptığı birliğinde hayatını kaybettiği ancak 'şehit' statüsü verilmediği öğrenildi. Torbalı’nın kahraman evladı Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüvar, düzenlenen cenaze töreninin ardından baba ocağı olan Karaot Mahallesi’nde defnedildi. HASAN DEMİR