29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

8 Eylül 2017, Cuma 12:15

TORBALI SAĞLIĞININ TEPESİNDE YÖNETİM KARMAŞASI

Sağlıkta yeni yönetmelik yönetim karmaşasına yol açtı. Torbalı Devlet hastanesinin de bağlı olduğu Güney Sağlık sekreterliği de aynı kargaşadan nasibini aldı.

Sağlıkta yeni yönetmelik yönetim karmaşasına yol açtı. Torbalı Devlet hastanesinin de bağlı olduğu Güney Sağlık sekreterliği de aynı kargaşadan nasibini aldı. Daha önceden Torbalı Devlet hastanesi İzmir Güney sekreterliğine bağlıydı. Sağlığın en tepe karar yeri Genel Sekreterlikti. Sağlık Bakanlığının son yayınladığı genelge de Torbalı Devlet Hastanesinin en tepe yönetim yeri İl sağlık müdürlüğü olacak. Fakat geçiş sürecindeki karmaşa henüz bir netlik kazanmadı. SAĞLIK Bakanlığı iki ay içerisinde Türkiye genelindeki halk sağlığı müdürlükleri ve genel sekreterliklerin kapatılarak 'İl Sağlık Müdürlüğü' çatısı altında toplanmasına karar verdi.

SENDİKA TEPKİ GÖSTERDİ

 Türk Sağlık- Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, "25 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayınlanan kanun hükmünde kararnamenin ardından düzenlemenin 3 ay içerisinde gerçekleşeceği belirtildi. Yani yeni yönetmelik çıkacak ve sistemle ilgili değişiklik yapılmış olacak. Yeni düzenleme ile Halk Sağlığı Müdürlüğü ve genel sekreterlikler kaldırılacak, İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlanacak. Ancak şu anda İzmir'de büyük belirsizlik hakim. Sağlıkta hiçbir yöneticinin akıbeti belli değil. Özellikle Kuzey ve Güney Genel Sekreterliği ile Halk Sağlığı Müdürlüğü'ndeki üst düzey yöneticilerin, yeni sistemde nasıl bir pozisyon alacağı belirsiz. Bu durum çalışmaları da etkiledi. 30 hastanenin bulunduğu İzmir'de, 8 hastaneye başhekim görevlendirmesi yapılmadı. Burada görevleri vekaleten yardımcılar götürüyor. Böyle olmamalı. Belirsizlik ortamı bir an önce sonlandırılmalı" dedi.