24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

21 Eylül 2018, Cuma 12:00

TORBALI OSB'YE MOBİLYA İSTASYONU KURULACAK

Ege mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, mobilya üretiminde usta açığının giderilmesi amacıyla Mobilya ve Dekorasyon Bölümü öğrencilerine 3 yıl süresince burs desteği sağlayacak.

AYLIK 300 TL VERİLECEK

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Doğan Yağcı ise meslek liselerinden mezun olan öğrencilerin işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde eğitim görmediklerini belirterek Türkiye'deki en büyük sorunlardan birinin ara teşvik eleman sorunu olduğunu savundu. Yağcı, "İhracat rakamlarını arttırmak için kaliteyi artırmamız gerekiyor. Araştırma ve geliştirmede de gerekli tasarımlar yapmamız gerekiyor. Bunun için ara teknik elemanlara ihtiyacımız var. Bu unsurları oluşturamazsak sıradan üretim yapar ve fiyatlarımızı kabul ettiremeyiz. Bizim kendi markamızı oluşturup, kendi şartlarımızı kabul ettirmemiz gerekir" dedi.

TORBALI OSB’YE MOBİLYA İSTASYONU KURULACAK

Sektörde kalitenin artması için eğitim ve organize sanayi bölgelerinin önemine dikkat çeken Cahit Doğan Yağcı, İzmir Ticaret Odası öncülüğünde Torbalı’daki organize sanayi bölgesi bitişiğindeki bir arazinin mobilya istasyonu olarak kullanılacağını dile getirdi. Eğitime verdikleri önem doğrultusunda mobilya üreticilerinin katılacağı bir burs fonu oluşturduklarını söyleyen Yağcı, meslek liselerinin mobilya bölümlerini tercih eden öğrencilere bu fondan aylık 300 TL burs verileceğini anlattı. Yağcı, "Bu sayede mobilya sektörünün kalifiye eleman açığının kapanacağına inanıyoruz. Bu projenin koordinasyonunda ve burs toplama sürecinde mobilya sektörümüzün sivil toplum kuruluşları etkin rol üstlenecek" diye konuştu.