29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

23 Mayıs 2019, Perşembe 11:47

TORBALI - ÖDEMİŞ ELEKTRİKLİ TRENİ LAFTA KALDI

Ödemiş ile Torbalı arasındaki demiryolu hattının elektrikli hale getirilmesi için hazırlanan projede yapım işi için imza atılsa da şu ana dek somut bir çalışma yapılmadı. 44 milyon liralık yatırımla ilgili sessizlik sürüyor.

Bir zamanlar sökülmesi gündemde olan Torbalı-Çatal-Ödemiş demiryolu hattının 2000’li yıllarla birlikte TCDD’nin yatırımlarıyla yeniden canlanması sonrası gündeme gelen elektrikli tren projesi ihalesi yapılmasına karşın hareketsiz kaldı. 5 firma ve ortaklığın katılımıyla geçen yıl Haziran ayında ihalesi yapılan proje, Torbalı’dan Ödemiş’e ve Tire’ye kadar olan 73 kilometrelik hattın elektrikli trene uygun hale getirilmesini içerirken şimdiye kadar herhangi bir adım atılamadı.

İHALE BEDELİ YAKLAŞIK 44 MİLYON LİRA İDİ

İhale bedeli yaklaşık 44 milyon lira olan projenin tamamlanma süresi 2 yıl olarak öngörülse de ihale sonrası imzaların atıldığı 2018 yılı Ağustos ayından bu yana aşama kaydedilemedi. İhaleyi kazanan yüklenici firma Emre Ray ve Enerji’nin resmi web sitesinde de firmaya ait devam eden projeler arasında Torbalı-Çatal-Ödemiş-Tire elektrifikasyon projesinin yer almadığı gözlendi. İZBAN hattının Ödemiş ve Tire’ye de uzanmasına imkan sağlayacak elektrikli tren hattı projesinin akıbeti merak konusu oldu.

İSTASYONLARA BEKLEME CEPLERİ YAPILMIŞTI

TCDD Genel Müdürlüğü’nün son iki yılda Ödemiş-Çatal-Torbalı hattında İlkkurşun, Derebaşı, Gürgür, Karpuzlu ve Arıkbaşı arasındaki istasyonlara trenlerin birbirlerine yol vermeleri için bekleme (sayding) hatlarını hazırlatması tren seferlerinin artacağı şeklinde yorumlanırken ihale haberiyle bölgede heyecan yaratan elektrikli tren projesinde devam eden sessizlikle ilgili vatandaşlar yetkililerden açıklama bekliyor.