19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Kültür/Sanat

22 Ekim 2018, Pazartesi 12:33

TORBALI MESLEK LİSESİNDE BU HATADAN DÖNÜLSÜN

Şehit Uzm. Çvş. Harun Şenözüar Torbalı Endüstri Meslek Lisesi’nde mobilya bölümü açılmasına rağmen atölye olmaması nedeniyle öğrencilerin ders yapamadığını daha önce gündeme getirmiştik. Haberimizin ardından okulun kurucu müdürü İbrahim Soykan da konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu. 1980 yılında okulun kurulduğu günden itibaren 20 yıl boyunca okul arazinin genişlemesi ve ek bina yapılarak mobilya bölümü açılması için mücadele ettiğini ifade eden İbrahim Soykan, 38 yıl sonra yapılan ek binanın başka bir okula verilmesine karşı çıktı. Basit bir kararla mobilya bölümünün engellenmesinin tarihi bir hata olduğunu ifade eden İbrahim Soykan, yetkilileri bu konuda gerekli adımları atmaya davet etti.

BU HATADAN DÖNÜLSÜN

Gazetemize açıklama yapan İbrahim Soykan, “Torbalı Endüstri Meslek Lisesi’ne kurucu müdür olarak 1980’de atandım. Okulumuz açıldığı ilk yıldan itibaren yeni bölümler açılması, bunun içinde ek bina yapılması için mücadele ettim. Geçen yıl yapımına başlanan ek binanın okulumuza kazandırılması için Üç belediye başkanına yoğun taleplerde bulundum. Haluk Alpsu, Ertan Ünver ve Hasan Katoklu’dan başkanlıkları döneminde istedim, sonunda arsayı almak nasip oldu. O yıllarda ticaret lisesinin bizim okulumuzun bünyesine alınmasına karşı çıktım. Torbalı’nın 50 yıl sonrasını düşünerek hareket ettim. Torbalı’daki sanayi gelişimi beni haklı çıkardı. Ancak bu yıla kadar açılmayan mobilya bölümü, bu yılda açıldığı halde ders veremiyor. Çünkü yeni yapılan bina başka bir okula verilmiş. Bu tarihi bir hatadır, trajikomik bir hatadır. Derhal bu hatadan dönülmelidir” dedi.

ARA ELEMANA İHTİYAÇ VAR

Torbalı’nın mobilya bölümüne olan ihtiyacına dikkat çeken Soykan, “Torbalı sanayisi artık dünya markası oldu. Yüzlerce fabrikamız var ancak mobilya sektöründe ara elaman yetiştiremiyoruz. Siyasetçiler Torbalı mobilya üssü olacak diyor ancak öğrenci yetiştirilmiyor. Torbalının geçeği için bu sorun çözülmeli” ifadelerine yer verdi. HASAN DEMİR