29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Sağlık / Yaşam

9 Kasım 2017, Perşembe 08:36

TORBALI KADRO BEKLİYOR OVANIN O HASTANESİ ÖZEL BELGE ALIYOR

Torbalı yeni yapılan hastanenin kadro ve yeni MR cihazını konuşurken ovanın en donamlı hastanesinden yeni bir hamle geldi.

Torbalı yeni yapılan hastanenin kadro ve yeni MR cihazını konuşurken ovanın en donamlı hastanesinden yeni bir hamle geldi. Tire Devlet Hastanesi, Türkiye'nin tek yüzde 100 Dijital ve Stage 7 belgesine sahip hastanesi durumunda. Bünyesinde Hamilelik ve Diyabet Okulu faaliyetlerine de yer veren hastane uluslararası düzeyde de yıldızlaştı. Bu başarılı çıkışını Sağlık Bakanlığının verdiği, Anne ve Bebek Dostu hastane belgeleriyle de taçlandıran Tire Devlet Hastanesi yine bir ilke ve büyük bir başarıya imza atmaya hazırlanıyor.

Başhekim Hayali, ''Akreditasyon hastanemize değer katacak''

Sağlık Bakanlığının kendisine bağlı Enstitü kurmak suretiyle Kamu Hastanelerini akredite etme faaliyetlerine başladığını aktardı. Akredite olmanın Hastaneye çeşitli konularda büyük avantaj sağlayacağını kaydeden Hayali, bu akreditasyon şartlarını şimdiden sağladıklarını ve bunun 2018 Ocak ayında resmiyet kazanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Akreditasyon hastanenin önünü daha da açacak

Akreditasyon öncelikli olarak SGK faturalarının tamamının kesintisiz ödenmesine imkân veriyor. Bu da global bütçe üzerinden yüzde 15-20 gibi oranlardaki kesintinin hastane bütçesine yıllık 400.000-500.000 TL gibi bir rakamın geri dönmesi şeklinde hastaneye katkı sağlayacak.Ayrıca akredite olan hastanelere Sağlık Bakanlığı pozitif ayrımcılık yaparak doktor, hemşire, yardımcı hizmetler gibi tüm personel temini ve tıbbi araç gereç temini konusunda kesintisiz bir öncelik veriyor. Sağlık personelinin alacağı ücrete de önemli ölçüde nakdi etki yapacak akreditasyon, sağlık çalışanlarının motivasyonunu arttırıcı etki sağlayacak. ( Kaynak : Yerel Güç Gazetesi )