27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

25 Temmuz 2017, Salı 09:18

TORBALI İŞ-KUR’A BAŞVURUP GÖRÜŞMELERE GİTMİYOR

Türkiye işsizlik oranları oldukça yüksek olsa da Torbalı işçi yetersizliği ile ön plana çıkıyor. Torbalı sanayisinde çalıştırılacak elaman bulunamıyor.

Türkiye işsizlik oranları oldukça yüksek olsa da Torbalı işçi yetersizliği ile ön plana çıkıyor. Torbalı sanayisinde çalıştırılacak elaman bulunamıyor. Bunun temelinde ise ilçedeki iş bulma potansiyelinin yüksek olması nedeniyle insanların iş beğenmemesi yatıyor. İş-Kur Torbalı Müdürlüğü’nün verilerine göre her ay onlarca kişi, kendilerine bulunan şirketlere iş görüşmesine bile gitmiyor. İş-Kur’a başvuran kişilere çalışacak iş bulunuyor, iş görüşmesi için randevu alınıyor, fakat iş isteyen kişiler görüşmeye gitmiyor. İlçedeki işçi istihdamı yüksek olan pek çok köklü kuruluşun elaman ilanı, gerek İş-Kur gerekse gazetelerde 365 gün boyunca kalıyor.

PERSONEL İHTİYACI ARTIYOR

Sanayisi ile ön plana çıkan ilçemizde her geçen gün yeni bir fabrika kurulduğu gibi, çeşitli alan ve sektörlerde bir iş alanı açılıyor. Ancak Torbalı’da bir çok kurumda elaman sıkıntısı çekiliyor. Ülke genelinde işsizlik oranı her geçen gün artarken, Torbalı’da firmaların işçi bulamaması ülke şartlarına ters bir orantı oluşturuyor. Bir çok firmanın İzmir ve çevre ilçelerden servis ile işçi çalıştırmasına rağmen işçi açığının kapanmaması dikkat çekiyor. Firmalar elaman sıkıntısı çekerken Torbalı İş ve İşçi Bulma Kurumu’nda kayıtlı birçok işsiz insanın bulunması ise ayrı bir tezat oluşturuyor.

PERSONEL SÜREKLİ İŞ DEĞİŞTİRİYOR

Torbalı’da bir çok fabrika, vasıfsız olarak işe aldığı personele vasıf kazandırıyor. İşçiler adeta okul okur gibi eğitim alarak çalıştıkları alanda uzmanlaşıyor. Fabrikalar, işçilerin ciddiyetsiz çalışmasından, ücreti ödenmesine rağmen fazla mesai yapmak istememesinden, iyi koşullar sunulmasına rağmen iş beğenilmemesinden ve işe başlayan işçilerin birkaç ayda bir iş değiştirmesinden şikayet ediyor. HASAN DEMİR