24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

17 Ekim 2017, Salı 08:59

TORBALI İL OLSUN

Memlekette boş konu mu yok? Yeter ki sen iste. Boş gündem yaratmak en sevdiğimiz işlerden birisi. Boş muhabbet etmek, ilgi odağını başka yere toplamak, gerçeklerin konuşulmasını engellemek, üstünü örtmek , yokmuş gibi davranmak ve bunun gibi bir sürü aldatmacalar kandırmacalar... O da ne!!! Yok ki öyle bir şey !!!

Şimdi ben Torbalı ilçemizde bir sürü problem varken ortalık toz toprak pislik iken, işçi köylü kış geliyor diye kara kara düşünürken, Okulda öğretmen yokken, belediye tarım arazilerini satışa çıkarma çabalarındayken, birileri sat başkanım sat diye şak şaklarken, kamu toprakları özelleşirken ve dalkavuklar şakşaklarken , ben çıkayım ... Torbalı il olsun desem ... ne kadar mantıklı olur?

Hadi buyurun 82 83 84 Musul Kerkük Los Angeles boş verin Torbalı il olsun. Dedim gitti. Bir suni gündem de ben ürettim. Artık faydalı şeyler üretemiyoruz bizde boş işlerle uğraşıyoruz. Bu dediğimi şimdi ciddiye alan olur. Almayın efendim. Böyle bir isteğim yok. Safsata bu işler. Anlatmak istediğim Vatan Millet Sakarya nidaları ile vergilerin zamların halka yüklenmesi. Garibanın sırtına bir yük daha binmesi. Verem den korkutup sıtmaya razı getirilmesi.

Her suni gündemin ardından memlekette zam oluyor da. Bilin istedim. Birileri de bu işlere yem oluyor yada bilerek yapıyorlar artık bilemiyorum. Sonuçta dönüp dolaşıp zam kapıya geliyor. Zam demeyelim şimdi ayıp olur Levent Kırca'ya “zam değil zamcık” diyordu ya o aklıma geldi. Onu da sevgiyle saygıyla anmış olalım.

Gerçi zam kelimesi devrime uğradı otomatik iyileştirme oldu. Böylesi daha modern. Otomatik daha şık duruyor. Ne devrimciler var memlekette vay anasını. Artık tam anlaşılamıyor. Nerden gelmiş ne kadar gelmiş nasıl gelmiş?

“Bir yaralı döşten gayrı nem kaldı?”