29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Turizm

23 Haziran 2017, Cuma 12:31

TORBALI HEYKEL SÖKÜYOR ONLAR UNESCO LİSTESİNDE

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde, yer alan Selçuk’ta bulunan Efes Antik Kenti 2015’de geçici listeye girmişti. Unesco yeni başladığı çalışmalarda Efes Antik kentini kalıcı listeye almak için çalışma başlattı.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde, yer alan Selçuk’ta bulunan Efes Antik Kenti 2015’de geçici listeye girmişti. Unesco yeni başladığı çalışmalarda Efes Antik kentini kalıcı listeye almak için çalışma başlattı..

DÜNYANIN 7 HARİKASINDAN BİRİSİ

Efes Antik kenti Helenistik, Roma, Doğu Roma, Beylikler ve Osmanlı dönemleri boyunca yaklaşık 9000 yıl kesintisiz yerleşim gördü. “Dünyanın Yedi Harikası”ndan biri olan Artemis Tapınağı, günümüzde Hıristiyanlar tarafından hac mekanı olarak kabul edilen Meryem Ana Evi ve beylikler döneminde inşa edilen İslam yapıları ile Efes, aynı zamanda dini tarih açısından da bugün hâlâ ayakta olan benzersiz bir tarihi birikim sunmakta.

METROPOLİS İLGİSİZLİKTEN UNUTULMAYA YÜZ TUTTU

Torbalı’da bulunan Metropolis Antik kenti ise Ana Tanrıça kenti olarak biliniyor. Fakat ilgisizlik yüzünden doğru dürüst tanıtımı bile yapılmıyor. Metropolis Antik Kenti Torbalı meydanından yakın zamanda sökülen İkiz Kardeşler heykeliyle ulusal gündeme taşınmıştı. Efes’e gelen ziyaretçilerin yüzde 10’una bile evsahipliği yapamayan Metropolis Antik kenti ilgi bekliyor