20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

25 Mart 2017, Cumartesi 13:01

TORBALI HAYIR PLATFORMU’NDA BİRLEŞTİLER

Anayasa değişikliği teklifine hayır oyu verecek olan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri Torbalı Hayır Platformu çatısı altında buluştu.

Anayasa değişikliği teklifine hayır oyu verecek olan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri Torbalı Hayır Platformu çatısı altında buluştu. Atatürkçü Düşünce Derneği Torbalı Şubesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Torbalı Şubesi’nin önderliğinde kurulan Torbalı Hayır Platformu’nda, DSP İl Başkan Vekili Bekir Çetin, DP İlçe Başkanı İbrahim Demir, VP İlçe Başkanı Ülfet Başdüzen, CHP’li Övünç Demir, MHP’li Yurdadoğ Mutlu ve SP’li Yusuf Hacıoğlu yer aldı. Torbalı Hayır Platformu, ilk toplantısını bugün gerçekleştirerek basın açıklaması düzenledi.

TORBALI’MIZA HAYIR’LI OLSUN

Torbalı Hayır Platformu adına konuşan Platform sözcüsü ADD başkanı Emine Ece gerçekleştirilen basın toplantısında “Torbalı’da 16 Nisan Referandumunda “Hayır” oyu kullanacağını açıklayan arkadaşlarımız ile beraber bu platformu kurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu hafta içinden itibaren köy ve merkez mahalle programlarımıza başlayacağız, Sivil Toplum Kuruluşlarını da ayrıca ziyaret edeceğiz. Torbalı’da sıkmadık el bırakmayıp herkese referandumda neden “HAYIR” oyu verilmesi gerektiğini anlatacağız” dedi.

ATATÜRK’ÜN EMANETİNİ KORUMAK İÇİN HAYIR

Açıklamasının devamında niçin hayır oyu vereceklerini anlatan Ece “Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’imizi korumak; çocuklarımızın geleceği, kadınlık onuru, emeğe saygı, düşünme, sorgulama ve örgütlenme özgürlükleri için “HAYIR” diyoruz. Gençliğin mutlu bir gelecek beklentisi, her yaşta, her bireyin hakkı olan; huzurlu, güvenli, korkusuz bir yaşam umudu için “HAYIR” diyoruz. Tüm insani değerler tek adam heveslilerinin keyfine kalmış bir oyuncağa dönüştürülmesin diye “HAYIR” diyoruz. Maaşımızdan, gelecek faturamıza kadar her şeyi tek adamın keyfine bırakmamak için “HAYIR” diyoruz. Ekmeğimizi büyütmek, aşımızı çoğaltmak için “HAYIR” diyoruz. Hayırlı bir Cuma günü dualarla açılan Gazi Meclisi’ni fesh etme yetkisini; tek bir adama vermemek için “HAYIR” diyoruz. Bir kişiye; hem hükümet, hem meclis hem de mahkeme olma yetkisini vermemek için “HAYIR” diyoruz. Şehadet yemini etmiş o kınalı kuzuların emaneti vatan topraklarımızın bölünmemesi için “HAYIR” diyoruz. Sadece kendine hayrı olacak seçilmiş bir krala; Cumhuriyetin tapusunu teslim etmemek için “HAYIR” diyoruz. Bir kişi için evet yerine 80 milyon için “HAYIR” diyoruz” ifadelerine yer verdi.

GÜN BUGÜN YARIN GEÇ OLABİLİR

 Türkiye’nin hayır cephesinde birleşmesi gerektiğini ifade eden Ece, “Sevgili Torbalılar, gençler, kadınlar-erkekler, Cumhuriyet’in koruyucuları, yurtseverler! Gün bugün, an bu andır! Yarın çok geç olabilir. Hep birlikte, akılla, inançla; yan yana, omuz omuza… Daha güzel Türkiye için hep birlikte, hayırla, ‘HAYIR’a” diyerek açıklamasını tamamladı. HASAN DEMİR