29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

24 Ağustos 2017, Perşembe 08:50

TORBALI HALKI BU GÖRÜNTÜYÜ HAK EDİYOR MU?

Cumhuriyet Mahallesi ile Ertuğrul Mahallesi arasına yapılmakta olan yaya üst geçidi uzun süredir tamamlanmayınca, vatandaş üstgeçidin bitmesini beklemeden karşıya geçmeye başladı.

Cumhuriyet Mahallesi ile Ertuğrul Mahallesi arasına yapılmakta olan yaya üst geçidi uzun süredir tamamlanmayınca, vatandaş üstgeçidin bitmesini beklemeden karşıya geçmeye başladı. Ancak bu durum büyük tehlike oluşturuyor. Korkulukları olmayan üstgeçidin basamakları ise henüz yeni takıldı. Üstgeçitte henüz hiçbir koruma önlemi bulunmuyor. Buna rağmen vatandaşlar, aşağıya düşme tehlikesine aldırmadan üstgeçidi kullanıyor. Çünkü üstgeçidin alternatifi olan alt geçidi kullanmak için yakıcı sıcakta 500 metre yürümek gerekiyor. Üst geçitle yüz adımda ulaşılan karşı tarafa yürümek ise bir kilometre sürüyor.

VATANDAŞIN TAHAMMÜLÜ KALMADI

İZBAN raylarının ilçeyi ikiye bölmesinin ardından Cumhuriyet Mahallesi ile Ertuğrul Mahallesi’nin ulaşımı kesilmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan üstgeçit önce iki yıl gecikmeli başladı sonra da yapımının tamamlanması üç ay gecikti. Bu durum da vatandaşların tehlikeye rağmen tamamlanmamış üstgeçidi kullanmasına neden oluyor. HASAN DEMİR