20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

8 Temmuz 2017, Cumartesi 08:33

TORBALI GEÇEN YIL YANDI BU YIL DİKKAT EDELİM

Geçtiğimiz yıl Torbalı tarihinin en fazla orman yangını görüldüğü yıl olduğunu hatırlatan yetkililer uyardı. Geçen yılın orman yangını istatistiklerini hatırlatan yetkililer, bu yıl ki Menderes orman yangınını da hatırlatarak faciaya karşı uyardı.

Geçtiğimiz yıl Torbalı tarihinin en fazla orman yangını görüldüğü yıl olduğunu hatırlatan yetkililer uyardı. Geçen yılın orman yangını istatistiklerini hatırlatan yetkililer, bu yıl ki Menderes orman yangınını da hatırlatarak faciaya karşı uyardı. İlçemizde son yılların en büyük orman yangını tahribatı geçen yıl yaşanmıştı. Yaz sezonu içinde tam 13 kez orman yangını çıkmış ve yangında toplam 225 dekar alan yanarak küle dönmüştü.

GEÇEN YIL FELAKET YAŞADIK

2016 yılında yaşanan bu felaketler, 2015 yılına göre tam üç kat fazlaydı. Geçen yıl ki felaketi hatırlatan yetkililer, vatandaşları yangına karşı duyarlı olmaya çağırdı. Ne yazık ki 2016 yılının yangın bilânçosu çok ağır oldu. Son yılların en fazla orman yangını geçen yıl yaşandı. Yangınların büyük çoğunluğu ise ne yazık ki insana bağlı faktörler nedeniyle çıktı. Anız ateşi ve mangal ateşi gibi faktörler, ormanlarımızın küle dönmesine neden oldu.

ORMAN MUHAFIZLARI HER AN TETİKTE GECE

ve gündüz kavramı olmadan ormanlarımızın güvenliği için 24 saat hazır bekleyen Torbalı Orman İşletme Şefliği, Yoğurtçular’da bulunan A45 Gözlem Merkezi, Dağtekke üzerindeki ormanlık bölgede bulunan Atizi Gözlem Merkezi ve Korucuk üzerinde ilçenin en yüksek tepelerinden birine kurulu olan Alataş Yangın Gözetleme Kulesi ile ormanlarımızı muhafaza altında tutuyor. Gözlem merkezlerinde, olası orman yangınlarına karşı müdahale etmeye her an hazır birer arasöz ekibi beklerken, Alataş Gözetleme Kulesi’nde ise dürbün ve teleskop yardımı ile gözetleme yapılıyor. Ormanlarımızda oluşacak en küçük kıvılcım buradan fark edilerek derhal müdahale ediliyor. Ayrıca olası orman yangınlarına karşı, İzmir Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait Kemalpaşa, Gümüldür ve Seferihisar’da birer tane olmak üzere 3 yangın söndürme helikopteri ve havalimanında bir amfibik yangın söndürme uçağı, 24 saat hazır bekliyor. HASAN DEMİR