19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

16 Mayıs 2017, Salı 08:28

TORBALI EVİNİ KREDİYLE ALIYOR

Konut satış hareketliliğinin yoğun olduğu Torbalı’da evlerin çok büyük bir kısmı banka kredileriyle alınıyor. Neredeyse satılan her 10 evin 7’sini oluşturan bu durum, gittikçe yaygınlaşıyor. Konut satışının yoğun olarak geçtiği ilçede bu yıl tüm olumsuzluklara rağmen konut satışı rekora koşuyor. Konut satışının her geçen dönem artmasında ise son zamanlarda yaygınlaşan kredili alımın etkili olduğu açıklandı. Yüzde l’in altına inen konut kredisindeki faiz oranları, ipotekli satışlar olarak bilinen konut kredili satışlarda tüm zamanların rekorunu getirdi, ilçede neredeyse satın alınan her 10 evin 7’sinin bu yolla satın alındığı öğrenilirken 10 ayda 4 bin 507 evin satıldığı öğrenildi. Öte yandan bu oranın önümüzdeki aylardan itibaren daha da artması bekleniyor. Özellikle banka faizlerinin azalması, kredili satışı çok daha artırması bekleniyor.

10 EVİN 7’Sİ KREDİYLE ALINDI

Türk insanının en çok kullandığı atasözlerinden olan ‘Dünyada mekan ahrette iman’ lafı Torbalı’da gerçek oluyor. Piyasanın dalgalı olduğu dönemde en istikrarlı yatırım olan gayrimenkule yönelen birçok ilçe sakini, bunu krediyle gerçekleştiriyor. İlçedeki gayrimenkul danışmanlarına göre insanların kendini güvende hissetmek için yöneldiği alımda banka faizlerinin düşmesi etkili oluyor. ilçede yalnızca bir yılda satılan 10 evden 7’sinin krediyle alınması, bu durumu da doğrular nitelikte.

UCUZ KONUT

İnşaat sektörünün kalbi konumunda olan Torbalı’da, kredili ev alımı tavan yaptı. İzmir’in 25 ilçesini konut sayısında sollayan Torbalı’da konut satışları hızla gerçekleşiyor. Bu alımda konut satış fiyatlarının uygun olması da önemli yer tutuyor. Her ne kadar ilçede arsa fiyatlarında bir artış yaşansa da yine İzmir’in en uygun evi Torbalı’da satılıyor. İzmir ve Türkiye ortalamasının altında konut fiyatlan bulunan ilçedeki evler kalite olarak ortalamanın üstünde yer alıyor. Üstüne bir de konut kredi faizlerinin düşmesiyle vatandaşın hemen almak için koştuğu konutlar, krediyle alınmaya ise devam ediyor.