23 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Ekonomi

16 Eylül 2017, Cumartesi 12:02

TORBALI DOMATESİNİN KADERİ BUGÜN NETLEŞECEK

Ambargo nedeniyle zor günler geçiren Torbalı çiftçisinin ihracat umudu artıyor. Rus heyet bugün ve yarın Türkiye’de olacak. Heyet domates alımıyla ilgili son noktayı koyacak.

Ambargo nedeniyle zor günler geçiren Torbalı çiftçisinin ihracat umudu artıyor. Rus heyet bugün ve yarın Türkiye’de olacak. Heyet domates alımıyla ilgili son noktayı koyacak. Görüşmelerden sonra Torbalı domatesine yeşil ışık yakılması bekleniyor.Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Rıza Seyyar, 16-17 Eylül tarihlerinde Antalya'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının önderliğinde Rusya Federasyonu Tarım Bakanlığı yetkilileri, karantina uzmanları ve Rus iş adamlarından oluşan yaklaşık 20 kişilik bir heyeti ağırlayacaklarını söyledi.

DOMATES MESELESİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ÇÖZÜLECEK

Toplantıda, Rusya'nın ihracatını durdurduğu ürünlerin gündeme geleceğini ifade eden Seyyar, Türkiye'den de ihracatçıların ve yetkililerin de toplantıda hazır bulunacağını kaydetti. Rusya'ya ihracatta genel anlamda bir artış olduğunu belirten Rıza Seyyar, uçak krizi sonrası yaşanan gerginliğin diplomatik ilişkilerin doğru yönetilmesiyle kısa sürede çözüldüğünü söyledi. İhraç ürünlerinde yasaklı bir tek domatesin kaldığını ifade eden Rıza Seyyar, "Rus yetkililer ve iş adamlarıyla hafta sonu bir araya geleceğiz. Bütün konuları masaya yatıracağız. Toplantı sonucunda domates ihracatıyla alakalı epey yol alacağımızı tahmin ediyorum" diye konuştu.