25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

12 Haziran 2017, Pazartesi 09:13

TORBALI DOMATESİNE KAPILAR TAMAMEN KAPANDI

Başta Torbalı olmak üzere Türkiye’nin pek çok noktasındaki domates üreticisi Rus ambargosu nedeniyle kara kara düşünüyor. Hükümet ambargonun kalkacağı yönünde sinyal verirken Rusya’dan şok bir haber geldi.

Başta Torbalı olmak üzere Türkiye’nin pek çok noktasındaki domates üreticisi Rus ambargosu nedeniyle kara kara düşünüyor. Hükümet ambargonun kalkacağı yönünde sinyal verirken Rusya’dan şok bir haber geldi.St. Petersburg Ekonomi Forumu (SPIEF) kapsamında konuşan Aleksandr Tkaçev, Türkiye'ye uygulanan domates yasağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İTHALAT DÜŞÜNMÜYORUZ

"Rusya'daki domates üretim sektörümüzün gelişmesi için gelecek üç yıl belirleyici olacak. Şimdiden ithalatı neredeyse iki kat azalttık, ülkemizde 800 bin ton domates üretiyoruz. Üretimimizi yaklaşık yarım milyon ton daha artırmalıyız. Bunun için de pazara bağlı olarak üç-beş yıl gerekiyor" diyen Tkaçev, "Bu nedenle yakın bir gelecekte Türk domateslerinin pazarımıza dönmesi söz konusu değil" diye ekledi.

DOMATESİ KAPSAMIYOR

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov da yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye yönelik bazı kısıtlamaların kaldırılmasına dair kararnameyi imzalamadığı belirtip, "İmzalanan kararname, 'dillere destan' domatesi kapsamıyor" demişti.