20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

5 Eylül 2017, Salı 16:41

TORBALI ÇİFTÇİSİNDEN SONRA ONLARDA İSYAN ETTİ

Menderes ovasında çiftçi zorlu bir sezon geçirirken Ovaya komşu ilçe olan Turgutlu ilginç bir eyleme tanıklık ediyor Manisa’nın Turgutlu ilçesine bağlı Musacalı köyünde köy sakinleri ilginç bir protesto yaptılar.

Torbalı’nın da içinde olduğu Menderes Ovasında çiftçi özellikle domates ve karpuz tarımından aradığını bulamadı. Ovanın patates deposu Ödemiş’te ise çiftçi patatesin maliyetlerini karşılamadığını ifade ederek zarar açıkladı. Menderes ovasında çiftçi zorlu bir sezon geçirirken Ovaya komşu ilçe olan Turgutlu ilginç bir eyleme tanıklık ediyor Manisa’nın Turgutlu ilçesine bağlı Musacalı köyünde köy sakinleri ilginç bir protesto yaptılar. Köyde üzüm üretici olan 40’a yakın çiftçi köyün girişine pankart astılar.

KÖYÜN GİRİŞİNE PANKART ASTILAR

Kuru üzüm üreticisinin tepkisi Turgutlu’da farklı oldu. Üreticiler üzüm fiyatlarının artmasını talep ederken 40’a yakın köylü köyün girişine pankart astılar. Köylülerin astığı pankartta;” Üzüm para etmezse AKP’ya yok” yazısı bulunuyor. Ak Parti’nin üzüm fiyatlarına katkı sunmasını istediklerini ifade eden üretici üzüm istenilen fiyata gelmezse kendi adlarına Ak Parti’ye oy vermeyeceklerini dile getirdi. Turgutlu çiftçisinin eylemi Torbalı, Ödemiş, Tire gibi ilçelerin çiftçilerine örnek olacak mı sorusu ise zihinleri meşgul ediyor.