16 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

8 Şubat 2017, Çarşamba 15:53

TORBALI BELEDİYESİ'NİN BORCU 72 MİLYONA DAYANDI

Dün gerçekleşen Torbalı Belediye Meclisi’ne Torbalı Belediyesi’ni yeniden borçlandıracak olan kredi çekme önergesi damga vurdu

Dün gerçekleşen Torbalı Belediye Meclisi’ne Torbalı Belediyesi’ni yeniden borçlandıracak olan kredi çekme önergesi damga vurdu. Geçtiğimiz yıl Torbalı Belediyesi’ni 56 milyon lira borçlandıracak olan kredinin kullanılması kabul edilmişti. Belediyeyi 15 milyon 750 bin lira daha borçlandıracak olan önergenin de kabul edilmesi ile toplam borç yaklaşık 72 milyon liraya çıktı. Aynı önerge ile Torbalı Belediyesi’nin gelirleri kullanılan krediyle elde edilen gayrimenkulleri İller Bankası’na ipotek edildi.

9 YENİ TESİS İÇİN 16 MİLYON LİRA

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’e kredi kullanmak için yetki veren önerge, bu para ile 9 farklı hizmetin gerçekleşmesini öngörüyor. 15 milyon 750 bin lira kredi ile yapılacak olan hizmetler şöyle; Muratbey Mahallesi’ne yapılacak olan kapalı spor salonu için 3 buçuk milyon lira. Cumhuriyet Mahallesi’ne yapılacak olan kapalı yüzme havuzu için 3 buçuk milyon lira. Ertuğrul Mahallesi’ne yapılacak olan kafeterya için 750 bin lira, Subaşı’na yapılacak olan sosyal eğitim merkezi için 500 bin lira, Ayrancılar’a yapılacak olan sosyal eğitim merkezi için 500 bin lira, Fetrek Çayı etrafını ağaçlandırmak için 3 milyon lira, Yamaç Park yapımı için 2 buçuk milyon lira.

3 MİLYON LİRALIK AĞAÇLANDIRMA BEDELİ ASTRONOMİK

Torbalı Belediyesi’ni 15 milyon 750 bin lira borçlandıracak olan kredi önergesine muhalefet partilerinden ret oyu geldi. Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi gurupları, Torbalı Belediyesi’ni borçlandıracak ve ipotek altına sokacak olan önergeyi ret etti. Önerge, AK Parti gurubu ve bağımsız üyelerin oyları ile kabul edildi. CHP Grubu adına konuşan Meclis Üyesi İbrahim Özel, Torbalı Orman Fidanlık Müdürlüğü’nün belediyelere ücretsiz fidan temin ettiğini ifade ederek 3 milyon liralık ağaçlandırma bedelinin astronomik olduğunu söyledi.