29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

8 Ağustos 2017, Salı 12:33

TOKİ TORBALI’DA UCUZ KONUT İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Toplu Konut İdaresi, dar gelirlinin ev sahibi olması için çalışmalarına hız verdi. Yurdun dört bir yanında şantiyeleri bulunan kurum, bir taraftan anahtar teslimlerini yaparken, diğer taraftan ucuz konut üretimi için ihaleler gerçekleştiriyor.

Toplu Konut İdaresi, dar gelirlinin ev sahibi olması için çalışmalarına hız verdi. Yurdun dört bir yanında şantiyeleri bulunan kurum, bir taraftan anahtar teslimlerini yaparken, diğer taraftan ucuz konut üretimi için ihaleler gerçekleştiriyor. Yılın ilk yarısında 35 bin 172 konut üreten TOKİ ucuz konut için kolları sıvadı.

 

BAŞVURU ŞARTLARI

- T.C. vatandaşı olunması,

- Projenin bulunduğu il-ilçe sınırları içerisinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olunması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olunması

- TOKİ'den konut satın almamış olunması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olunması

- Kendisine eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun olmaması

- Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması

-Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3 bin 200 lira olması

Emekli olan vatandaşların bir hane halkı adına yalnızca bir adet başvuru yapma hakkı bulunuyor.

TORBALI’DA YAPILACAK KONUTLARDA KAMPANYA İÇİNDE

 175 bin 651 lira ile 290 bin 956 lira arasında değişen fiyatlar ve 108, 120 ve 144 ay vade imkânı, yüzde10, yüzde 15 ve yüzde 25 peşinatla konut sahibi olmak mümkün olabilecek.

- İzmir – Torbalı: Torbalı’nın en büyük mahallesi olan Ayrancılar’daki 315 konut için geri sayım hız kazandı. 5 katlı inşa edilecek konutlar 2+1 ve 3+1 şeklinde planlandı. Konutların inşaat oranında yüzde 30’a gelindiğinde başvuru süreci de başlamış olacak.

- İstanbul - Maltepe: İstanbul'un Maltepe ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Başıbüyük Mahallesi'ne 305 konut inşa edilecek.

- Balıkesir - Bigadiç: Bigadiçlilere müjdeli haber Belediye Başkanı İsmail Avcu’dan geldi. Avcu, TOKİ’nin şehirlerine 486 konut kazandıracağını açıkladı.

- İzmit: İzmit’te kentsel dönüşüm kapsamında 552 bina inşa edilmesi planlanıyor. 408 adet parseli kapsayan projede bin 145 adet bağımsız bölümün 5 bin kişinin yaşaması için modern bir şekilde inşa edilmesi gündemde. Vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmeyi hedefleyen projede taksitler de makul bir seviyede olacak.