28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

17 Şubat 2017, Cuma 08:23

THK 92.YILINI KUTLADI

16 Şubat 1925’te Mustafa Kemal Atatürk’ün emri ile kurulan Türk Hava Kurumu, dün kuruluşunun 92. yıl dönümünü kutladı

I 16 Şubat 1925’te Mustafa Kemal Atatürk’ün emri ile kurulan Türk Hava Kurumu, dün kuruluşunun 92. yıl dönümünü kutladı. THK Torbalı Şubesi, kuruluş yıldönümü nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştirirken, çelenk töreni de düzenledi. Torbalı Şube Başkanı İsmail Dinçer, THK adına Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Törene çok sayıda THK üyesi ve THK kaynakları ile okuyan sivil havacılık öğrencileri katıldı.

“UÇAN BİR TÜRK GENLİĞİ YARATILDI”

Kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir açıklama gerçekleştiren Dinçer, “Türk Hava Kurumu Cumhuriyet'in ilanından 16 ay sonra 16 Şubat 1925'de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emirleriyle "Türk Tayyare Cemiyeti" adıyla kurulmuştur. Türk Hava Kurumu’nun kuruluş amacı; Türkiye'de havacılık sanayisini kurmak havacılığın askeri, ekonomik, sosyal ve siyasal önemini anlatmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak; bütün bunlar için gerekli araç ve gereci hazırlamak; personeli yetiştirmek ve uçan bir Türk gençliği yaratmaktır. Türk Hava Kurumu (THK) 92 yıldır faaliyetlerini Türk havacılık sektörünün sürdürülebilirliği ve sürekli gelişimini odağına alarak gerçekleştirmektedir. THK; Uluslararası Havacılık Federasyonu’nun (FAI) Türkiye’deki yetkili ve tek temsilcisidir. Kurum tarafından verilen eğitimler Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) yayınları, Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) kuralları, 2920 sayılı Sivil Havacılık Kanunu ve bunlara bağlı olarak çıkartılan yönetmeliklerle Müşterek Havacılık Otoritesi (JAA) tarafından çıkartılan yayınlara göre düzenlenmektedir.

KURUMUN FAALİYETLERİNİ AÇIKLADI

Dinçer, “Türkiye’nin havacılık ve uzay bilimleri alanında ilk ve tek ihtisas üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli yetişmiş personel ihtiyacını karşılamaktadır. THK, bütçeden hiçbir pay almadan Türk halkının destek ve yardımlarıyla faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. THK, Avrupa’nın en büyük Ambifik Yangın Hava Söndürme Filosuna sahip olup CL-215 Bombardier yangın söndürme uçakları ile yurtiçi ve yurt dışında sanayi, orman, şehirlerde meydana gelebilecek olası bir yangın durumuna havadan yangın söndürme hizmeti vermektedir. THK, Tüm Türkiye’ de Dünyanın en modern ambülans helikopter filolarının birine sahip olarak ülkemizin 17 noktasında hava ambülans helikopter hizmeti veren THK, hava ambulansında bulunan sabit ve taşınabilir medikal malzemeler, doktor, yoğun bakım hemşiresi veya anestezi teknisyeninden oluşan ekip ile her türlü tıbbi müdahalenin 7/24 yapılabileceği hava ambülansı hizmeti ile organ nakli hizmeti vermektedir” şeklinde konuştu. HASAN DEMİR