26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

15 Ağustos 2017, Salı 08:42

TESİS HAYAL EDERKEN ELLERİNDEKİ SU GİTTİ

İncir üretimi ile ilçede çok önemli bir yere sahip olan Çamlıca’da ilan edilen sondaj yasağı üç yıldır sürüyor. Çamlıca’da yeraltında sıcak su keşfedilmesiyle jeotermal heyecanı yaşanmış ve suyun ziyan olmaması için sondaj kuyusu yasaklanmıştı.

İncir üretimi ile ilçede çok önemli bir yere sahip olan Çamlıca’da ilan edilen sondaj yasağı üç yıldır sürüyor. Çamlıca’da yeraltında sıcak su keşfedilmesiyle jeotermal heyecanı yaşanmış ve suyun ziyan olmaması için sondaj kuyusu yasaklanmıştı. Daha sonra jeotermal değeri düşük olduğu anlaşılan sıcak su kaynağı, vatandaşların jeotermal tesis heyecanını kursaklarında bıraktığı gibi üç yıldır süren sondaj yasağıyla da Çamlıca halkına zarar verdi. Sondaj yapılamadığı için vatandaşlar tarım alanlarını sulayamıyor. Bu durum ise çeşitli mağduriyetlere neden oluyor.

YASAĞIN KALKMASINI İSTİYORLAR

Çamlıca’da sondaj yasağına maruz kalan vatandaşlar, yasağın kalkması için çalmadık kapı bırakmıyor. Buna rağmen yazılan tüm dilekçelere rağmen, yasak devam ediyor. Jeotermal tesis hayallerinden vazgeçen köylüler, sondaj yasağının bir an önce kalkmasını istiyor.

TESADÜFEN KEŞFEDİLMİŞTİ

Çamlıca’da tavuk çiftliği kurarak yatırım yapmak isteyen bir vatandaş sondaj kuyusu açtırmış ve kuyudan sıcak su çıkmıştı. Böylece keşfedilmiş olan sıcak su, Çamlıca’ya bir jeotermal tesis yapılabileceğini gündeme getirmiş ve Çamlıca’da gayrimenkul değerleri artmıştı. Suyun ziyan olmaması için sondaj yasağı uygulanmasının ardından yapılan ölçümlerde suyun jeotermal değerinin düşük olduğu anlaşıldı. Ancak geçen süreye rağmen yasak devam ediyor. HASAN DEMİR