23 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

9 Mart 2017, Perşembe 15:59

TELEFON DOLANDIRICISI YAKAYI ELE VERDİ

Torbalı'da telefon dolandırıcılığından 28 yaşındaki K.B., polis tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen K.B., tutuklandı.

Torbalı'da yaşayan 42 yaşındaki M.D., geçen pazartesi günü, polisi aradı. Telefonundan kendisini polis olarak tanıtan bir kişinin "Kimlik bilgilerinin terör örgütlerince kullanıldığını ve paraya ihtiyaç olduğunu" söylediğini ifade eden M.D., yardım istedi. M.D.'nin çağrısı üzerine Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, harekete geçti.

SUÇ ÜSTÜ KISKIVRAK YAKALANDI

Polis, M.D.'nin şüpheliyle görüşmesini ve talepleri yerine getireceğini söylemesini istedi. Dolandırıcıyla görüşen, istenilen parayı çekeceğini söyleyerek bankaya giden ancak para süsü verilmiş bir poşetle kurumdan çıkan M.D., Erdinç Tekerli Caddesindeki bir işyerinde paketi teslim etmek üzere beklemeye başladı. Bu sırada polis ekipleri de güvenlik önlemini aldı. Paketi almaya gelen 28 yaşındaki K.B., polis tarafından suçüstü yakalandı. 1 Mart'ta Aliağa İlçesi'nde yaşayan 47 yaşındaki T.Ö.'yü de aynı yöntemle dolandırdığı tespit edilen K.B., 'İletişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık' suçundan sevk edildiği adliyede tutuklandı.