20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

14 Haziran 2017, Çarşamba 17:11

TEKİN BİNGÖL KONUŞTU : ÖRGÜTLÜ GÜCÜMÜZ ZALİMLERE GEÇİT VERMEYECEK

Kamuoyunda haftalardır tartışılan yasa tasarısındaki zeytinliklerin sanayileşmeye açılmasına olanak sağlayan madde; dün TBMM Sanayi Komisyonu’nda yapılan görüşmeler sonrasında tasarıdan çıkarılmıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl konu hakkında konuştu

 Kamuoyunda haftalardır tartışılan yasa tasarısındaki zeytinliklerin sanayileşmeye açılmasına olanak sağlayan madde; dün TBMM Sanayi Komisyonu’nda yapılan görüşmeler sonrasında tasarıdan çıkarılmıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl konu hakkında: “Burada bir kez daha örgütlü mücadelenin gücünü ve örnek bir dayanışma ile yasanın meclisten geçmesinin engellenebildiğini görüyoruz. Emeği geçen örgütümüze, milletvekillerimize, zeytin üreticilerimize ve katkı koyan toplumun tüm kesimlerine teşekkürlerimi sunuyorum. Çevre ve doğa katliamına dur diyerek, rantçı zihniyet ve aktörlerine karşı kazanılmış bu mücadele; gelecekteki güzel günlerin habercisi olacaktır. Örgütlü ve kararlı gücümüz zalimlere geçit vermeyecektir.

ÖVÜNÇ DEMİR VE HEYETE TEŞEKKÜR ETTİ

Yasa tasarısındaki maddenin çekilmesi sonrasında TBMM Sanayi Komisyonu üyesi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Torbalı’lı işadamı Övünç Demir ve beraberindeki zeytin üreticileri ile görüşen Tekin Bingöl, mücadeleleri için heyete teşekkür etti. Heyet ile hatıra fotoğrafı çekilip üreticilerin getirdiği zeytin fidanını ve zeytinden üretilen çeşitli ürünleri hediye olarak kabul etti.