30 Mart 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

20 Ekim 2017, Cuma 08:24

TEKELİ'DE O FİRMANIN İŞÇİLERİ OTURMA EYLEMİNE BAŞLADI

Tekeli köyünde İTOB Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bilişim şirketi Kod-A'nın, sendikalı oldukları için işten atılan işçileri bugün oturma eylemine başladılar.

Tekeli köyünde İTOB Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bilişim şirketi Kod-A'nın, sendikalı oldukları için işten atılan işçileri bugün oturma eylemine başladılar.DİSK'e bağlı Sosyal-İş Sendikası'nın yetkili olduğu Kod-A bilişim şirketinde Sendikaya bağlı işçiler şirketin sendikalı işçilere yönelik yıldırma, sürgün ve mobbing politikası her geçen gün daha da arttığını iddia ediyorlar.

BASIN AÇIKLAMASI ARDINDAN OTURMA EYLEMİ

İzmir'deki işçiler önceki günkü basın açıklamasının ardından dün oturma eylemi başlattılar. Sosyal-İş Sendikası'nın Kod-A Bilişim'de örgütlenmesinin ardından sendika  patronların sendikanın yetkisine itiraz ettiğini ve , üyeler üzerinde baskı, tehdit, sürgün ve işten atma gibi uygulamalarda bulunduğunu iddia etmişti..  Sendika, 3 Ekim 2017'de İstanbul'da direniş başlatmıştı. İstanbul direnişinin 16'ncı gününde direniş İzmir'de Vodafone Bölge Müdürlüğü önünde de başladı. Dün itibariyle Kod-A'nın İzmir iş yerindeki işçiler oturma eylemi başlattı. (Kaynak : Sol haber portalı)