23 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

19 Ağustos 2017, Cumartesi 10:43

TAŞINMA TEMPOSU TAM GAZ DEVAM EDİYOR

Torbalı Devlet Hastanesi, Pazartesi günü yeni binasında hizmet verecek. Bugün itibari ile eski binasına veda eden Torbalı Devlet Hastanesi yeni binaya taşınıyor.

Torbalı Devlet Hastanesi, Pazartesi günü yeni binasında hizmet verecek. Bugün itibari ile eski binasına veda eden Torbalı Devlet Hastanesi yeni binaya taşınıyor. Dün polikliniklerdeki mesainin son kez bitmesinin ardından personel eski hastaneye veda ederek taşınmaya başladı. Yeni hastane binasında da kullanılacak olan masa ve sandalye gibi araç gereçler ve arşiv belgeleri yeni hastaneye taşındı. Bugün taşınma işlemlerinin tamamlanması bekleniyor.

38 YILLIK HASTANEYE VEDA

1979 yılında hizmete açılmış olan Torbalı Devlet Hastanesi’nin eski binası, ilçeye tam 38 yıl hizmet etti. 50 yataklı olarak hizmete giren hastane, artan nüfusa cevap veremeyince Hastane Derneği katkılarıyla 1994 yılında bitişik ek binanın temeli atıldı ve 1997 yılında tamamlanarak 75 yataklı hale getirildi. 2001 yılında da 100 yataklı 2.basamak sağlık kuruluşu hale geldi. Hasta kuyruklarını azaltmak ve hekim erişimini sağlamak için hastane bahçesine 2009 yılında içinde 12 adet poliklinik bulunan prefabrik binası yapıldı. 38 yıllık bina artık ihtiyacı karşılamıyordu. HASAN DEMİR