20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

10 Mayıs 2017, Çarşamba 09:26

TAŞIMA SU İLE KABİR SULUYORLAR

Torbalı’nın merkeze uzak köyleri arasında yer alan Tulum, bir çok konuda mahrumiyet yaşıyor. Bu mahrumiyetlerden biri de mezarlıktaki su problemi. Tulum Mezarlığının içinde ve çevresinde su çeşmesi bulunmuyor.

Torbalı’nın merkeze uzak köyleri arasında yer alan Tulum, bir çok konuda mahrumiyet yaşıyor. Bu mahrumiyetlerden biri de mezarlıktaki su problemi. Tulum Mezarlığının içinde ve çevresinde su çeşmesi bulunmuyor. Bu nedenle vatandaşlar bir dizi mağduriyet yaşıyor. En büyük sorun ise defin ve kabir ziyaretleri sırasında yaşanıyor. Mezarlığın yakın çevresinde su olmaması nedeniyle vatandaşlar, suyu evlerinden taşıyarak getirmek durumunda kalıyor. Tulum’da evi olmayan ve dışarıdan kabir ziyaretine gelen vatandaşlar ise ne yazık ki su bulamadan geri dönüyor.

ÇEŞME YAPTIRILSIN

Tulum Mezarlığında su olmamasından dolayı bazı problemler yaşanıyor. Defin işlemi sırasında mezarlığa dökülecek su, mezarlıkta çeşme olmadığından dolayı dışarıdan getiriliyor. Kimi zaman vatandaşlar ellerinde şişeler ile su taşırken, kimi zaman ise su getirmeyi unuttukları için sorun çıkıyor. Kabir ziyaretine gelen vatandaşlarda aynı sorunları yaşıyor. Tulum sakinleri, mezarlık içine çeşme yaptırılmasını istiyor. HASAN DEMİR