25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Politika

22 Mayıs 2017, Pazartesi 11:31

TASFİYE SIRASI BELEDİYELERE Mİ GELİYOR?

AK Parti'nin dün yapılan kongresinde bir çok önde gelen ismin çizik yemesi ve yönetimde yer almaması akla başka soruları getirdi..

 AK Parti'nin dün yapılan kongresinde bir çok önde gelen ismin çizik yemesi ve yönetimde yer almaması akla başka soruları getirdi..Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan AKP'nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde bin 414 oyla yeniden AKP Genel Başkanı olmasıyla birlikte partide tasfiyelerin başlayacağını ve sırada kabine ile belediyelerin olduğunu söyledi. "Bu yalnızca AK Parti’de İkinci Erdoğan Dönemi olarak tanımlanmanın çok ötesinde anlamlar taşıyan bir gelişme" diyen Yetkin "İkinci Erdoğan Dönemi olduğu doğru, ancak referandumla gelen Anayasa değişiklerinin ilk somut uygulama adımı olan dünkü Genel Kurul, aynı zamanda Türkiye’deki sistem değişiminin ikinci aşamasının da tamamlandığını gösteriyor." ifadesini kullandı.

BELEDİYELER GAYYA KUYUSU

Yetkin, "Ben tasfiye diyorum ama siz bu sözü sert buluyorsanız “evde bahar temizliği” gibi ılıman bir tanım da kullanabilirsiniz, fark etmez, işlem aynı. Belediyeler bir gayya kuyusu. Belediyecilikten gelen Erdoğan’ın belediyelere nasıl neşter atacağı, parti içi yerel güç odaklarını nasıl disipline alacağı merak konusu…" diye yazdı.

İDDİALAR UZUN SÜREDİR VARDI

Kulislerde AKP kongresinden önce benzer iddialar dillendiriliyordu. Bazı il ve ilçelerin yakın takibe alındığı ve buralarda yönetim değişikliği yapılacağı , il ve ilçe belediye yönetimlerinden istifa isteneceği ve yerlerine belediye meclis üyesi yeni isimlerin atanacağı iddia ediliyordu.