17 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

4 Temmuz 2017, Salı 14:08

TARIM İŞÇİLERİNİN YENİ YEVMİYESİ BELİRLENİYOR

Her yıl Temmuz ayı başında yapılan tarım yevmiyeleri belirleme toplantılarına bugün başlandı. Son iki yıldır olduğu gibi bu yılda toplu görüşmeler, Torbalı Ziraat Odası Başkanlığı’nın aracılığı ile gerçekleşiyor.

Her yıl Temmuz ayı başında yapılan tarım yevmiyeleri belirleme toplantılarına bugün başlandı. Son iki yıldır olduğu gibi bu yılda toplu görüşmeler, Torbalı Ziraat Odası Başkanlığı’nın aracılığı ile gerçekleşiyor. Bugünkü ilk toplantıya yalnızca işverenler olarak tarım üreticileri ve tarım işçilerini temsilen bazı mahalle ve köy muhtarları katıldı. Dayıbaşıların katılmadığı toplantı, dayıbaşıların da katılması için yarına ertelendi.

BAYAN İŞÇİ YEVMİYESİNDE ANLAŞMA OLMADI

Geçtiğimiz yıl yapılan gergin toplantıların ardından bayan işçi yevmiyesi 52 lira, erkek işçi yevmiyesi ise 65 lira olarak belirlenmişti. Bu yıl toplantının ilk gününde, işçilerin talebini ileten muhtarlar bayan işçiler için 57 lira erkek işçiler için ise 70 lira talep etti. 70 liralık erkek işçi yevmiyesini kabul eden işverenler, bayan işçi yevmiyesinin ise 55 lira olmasını istedi. 2 liralık farkın yanı sıra çalışma şartlarındaki düzensizlik ve bazı işçilerin işi suiistimal etmesi gibi konuların standarda bağlanması için yarın dayıbaşılarında katılacağı geniş bir toplantı gerçekleşecek. Yılmaz Girgin’in de girişimleri ile bu yıl ilk kez herkes için yasal bağlayıcılığı olan bir sözleşme imzalanacak. HASAN DEMİR