26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Kültür/Sanat

1 Haziran 2017, Perşembe 12:02

TARİHİ TAŞLAR İLE PROJE HAZIRLADILAR

Çetineller Ortaokulu tarafından TÜBİTAK bilim fuarı düzenlendi. Dün gerçekleşen bilim fuarında birbirinden yaratıcı ve yararlı projeler sunuldu.

Çetineller Ortaokulu tarafından TÜBİTAK bilim fuarı düzenlendi. Dün gerçekleşen bilim fuarında birbirinden yaratıcı ve yararlı projeler sunuldu. İlçenin tarihi zenginliklerini yansıtmak ve tanıtmak için gerçekleştirilen bir proje, diğerlerinden çok daha fazla dikkat çekti. Torbalı’nın en eski yerleşim birimi olan Metrepolis Antik Kenti’ni tanıtmak için kurulan stant, fuardaki en çok dikkat çeken stant oldu. Okulun 6 – B sınıfından 4 kız öğrenci, Metropolis Antik Kentini bire bir yansıtan bir maket hazırladı. Maketi insanlara göstererek kentteki bina ve yapılarla ilgili bilgiler veren öğrenciler, kentin tarihi geçmişini de anlattı. Bu proje, Metropolis’in tanıtılmasıyla ilgili büyük önem taşıdı.

EN BEĞENİLEN PROJE OLDU

Beş bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Metropolis Antik Kenti’nin tanıtılmasıyla ilgili hazırlanan projede Ecem Ekiciler, Ayşenur Altın, Sedef Güzel ve Rojin Arslan isimli kız öğrenciler görev yaptı. Proje eğitmenliğini ise İngilizce Öretmeni Ebru Ulus üstlendi. Antik kentin bire bir aynısını maket ile yapan öğrenciler, maketin sokaklarına döşedikleri taş parçaları ve kum tanelerimi ise antik kentten getirdi. Maketin üzerinde beş bin yıllık taşlar kullanan öğrenciler, antik kentin tanıtılması çalışmalarına büyük bir katkı sağlamış oldu. İlçemizde yaşadığı halde Metropolis Antik Kenti’ne gitmeyen bir çok kişi, projeyi inceledikten sonra Metropolis’e gidip ziyaret edeceğini açıkladı. HASAN DEMİR