24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

15 Eylül 2017, Cuma 09:04

TARİHİ MEKANDA SANAT ŞÖLENİ BAŞLIYOR

Torbalı halkının en fazla rağbet ettiği komşu ilçe Selçuk'ta Efes Antik Kenti, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün organize ettiği önemli sanata etkinliğine 16 - 22 Eylülü tarihleri arasında ev sahipliği yapacak

Torbalı halkının en fazla rağbet ettiği komşu ilçe Selçuk'ta Efes Antik Kenti, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün organize ettiği önemli sanata etkinliğine 16 - 22 Eylülü tarihleri arasında ev sahipliği yapacak. Gala konserinde, G. Verdi'nin Aida, Il Trovatore, Rigoletto, La Traviata operalarından arya ve düetler, G. Puccini'nin La Boheme, Tosca operalarından, Ch. Gounod, Offenbach, G. Donizetti ve R. Leoncavallo'dan arya ile düetler seyirciyle buluşturulacak.Dünya kültür hazinesinin bir parçası, Ege ve Anadolu tarihinde önemli yerleşim yeri, günümüzde ise bir kültür, turizm şehri olarak titizlikle korunan Efes Antik Kenti'ndeki Antik Tiyatro, 16-22 Eylül 2017 tarihleri arasında sanat günlerine ev sahipliği yapacak. Perdelerini hiç kapatmadan ulusal ve uluslararası pek çok etkinliğe imza atan, turizme sanatı katan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü (DOB), turizm merkezlerinde organize ettiği sanat festivallerinden birisini de Efes'te gerçekleştirecek.

FESTİVAL PROGRAMI

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Selçuk Belediyesi, Türkerler Holding Mahall Bomonti İzmir, Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin desteğiyle 16 - 22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Efes Opera ve Bale Günleri, gala konseriyle başlayacak. 16 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek gala konserinde, G. Verdi'nin Aida, Il Trovatore, Rigoletto, La Traviata operalarından, G. Puccini'nin La Boheme, Tosca operalarından, Ch. Gounod, Offenbach, G. Donizetti ve R. Leoncavallo'dan arya ve düetler seyirciyle buluşturulacak. Orkestra Şefi Tulio Varas yönetiminde İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, İtalyan solistler tenor Gianluca Terranova ve soprano Daniela Cappiello'ya eşlik edecek.

İZMİR EFES OPERA VE BALE GÜNLERİ
(16--22 Eylül 2017 )

 
16 Eylül 2017,             GALA KONSER                  
Cumartesi             Orkestra Şefi: Tulio VARAS
                            Solistler: Tenor Gianluca Terranova
                            Soprano Daniela Cappiello 
                            İzmir Devlet Opera Orkestrası 
 

19 Eylül 2017,        SARAYDAN KIZ KAÇIRMA        Müzik:  W. A. MOZART
Salı                         İstanbul Devlet Opera ve Balesi       
                               Sahneye Koyan:Yekta KARA        
                               Opera / 2 perde                   
 

22 Eylül 2017,             ROMEO İLE JÜLYET         P.İ.ÇAYKOVSKİ                  
Cuma                          İzmir Devlet Opera ve Balesi             
                                   Koreograf: Volkan ERSOY, Armağan DAVRAN  
                                   Bale / 2 perde  
    

Genel Müdürlük gerekli hallerde festival programında değişiklik yapabilir