20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

7 Eylül 2017, Perşembe 11:52

TARİHİ KENTİN KÜTÜPHANESİ RESTORAN YAPILDI

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Selçuk'ta yer alan Efes Antik Kenti’nde Celsus Kütüphanesi’nin bulunduğu alanın restorana çevrildiğini öne sürdü.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Selçuk'ta yer alan Efes Antik Kenti’nde Celsus Kütüphanesi’nin bulunduğu alanın restorana çevrildiğini öne sürdü.

YOK EDİLİYOR

Bu iddiayla ilgili video ve fotoğrafları dün Twitter hesabından paylaşan Yarkadaş şunları söyledi: “Efes Antik Kenti içindeki tarihi Celsus Kütüphanesi adım adım yok ediliyor. Bu bir cinayettir. Bu cinayeti işlemeyin. Garsonlar, sekiz bin yıllık tarihi, masa örtüleriyle örtüyor. Antik kent yıpranıyor ve adım adım yok ediliyor. Bu tarihi eserlere bunu yapmaya hakkınız yok.”

GÖRGÜSÜZLÜK VE PARA HIRSI

Antik kentin 2015 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alındığını hatırlatan CHP’li vekil şöyle devam etti: “Türkiye’nin tanıtımında en önemli yüzlerden biri olan bu tarihi eser, restorana ve düğün salonuna çevrildi. Bunun anlamı tarihe saygısızlıktır. Efes, Birleşmiş Milletler koruması altındadır. AKP, Hasankeyf ve Sur’u yok etti. Sıra belli ki Efes’e geldi. Görgüsüzlük, bayağılık ve para hırsı ne tarih dinliyor, ne antik kent…” Söz konusu alanın saat 19.00’da boşaltılarak organizasyon şirketlerine kiralandığını öne süren Yarkadaş, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’a “Tarihe Efes’i yok eden kişi olarak geçmeyi mi istiyorsunuz?” diye sordu.

SÜNNET DÜĞÜNÜ YAPILDI

Geçtiğimiz aylarda da Efes Antik Kenti’nde sünnet düğünü organizasyonu yapıldığına dair bilgiler ve fotoğraflar sosyal medyada yer almıştı. Bunun üzerine açıklama yapan İzmir İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Kaan Erge, Efes’te ziyaret saatleri dışında turizm amaçlı etkinlikler yapılabildiğini söylemişti.