26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

8 Eylül 2017, Cuma 09:47

TAPU SÖZÜ VERDİLER ŞİMDİ UĞRAYAN YOK

480 haneden oluşan Yeni Mahalle’de tapusu olan ev sayısı yok denecek kadar az. Yeni Mahalle’deki 480 haneden 460 tanesinin tapusu yok.

480 haneden oluşan Yeni Mahalle’de tapusu olan ev sayısı yok denecek kadar az. Yeni Mahalle’deki 480 haneden 460 tanesinin tapusu yok. 2014 yerel seçimleri öncesinde verilen tapu sözleri ise Yeni Mahalle’de kentsel dönüşüm olacağı gerekçesi ile yerine getirilmemişti. Yine kentsel dönüşüm olacağı gerekçesi ile su ve kanalizasyon hizmeti alamayan Yeni Mahalle’de kentsel dönüşüm projesi rafa kalktı. Kentsel dönüşüm projesinin rafa kalkmasıyla rahat bir nefes alan Yeni Mahalle sakinleri, şimdi verilen sözlerin yerine getirilerek tapuların kendilerine verilmesini istiyor.

YOKLUKLAR MAHALLESİ

Kentsel dönüşüm projesinin askıya alınmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi, başlattığı çalışma ile Yeni Mahalle’yi kanalizasyon sistemine bağlayarak su borularını değiştirdi. Uzun yıllar aradan sonra ilk kez hizmet alan Yeni Mahalle, uzun yıllardır yapılmayan hizmetler nedeniyle yaşanan mağduriyetlerle boğuşuyor. Yıllarca kapı numarası verilmeyen evlere ve haritada görülmeyen sokaklara, daha yeni numara verilmişti. Kanalizasyona da yeni kavuşan mahalle sakinleri, artık verilen sözlerin tutulmasını ve tapuların verilmesini istiyor. HASAN DEMİR