28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

20 Nisan 2019, Cumartesi 09:59

TALASEMİ HASTASI HAMİD UMUT BEKLİYOR

Dün haber yaptığımız Bayındırlı bir ailenin çocuğu olan lösemi hastası Hamid Sağbaş’ın ailesiyle Torbalı’da ikamet ettiğini gazetemiz tespit etti. Talasemi hastası olan 11 yaşındaki Hamid Sağbaş, 8 yıldır ilik nakli bekliyor. İlik nakli yapılmadığı için kullandığı ilaçlar nedeniyle böbreklerinde ağır hasar meydana gelen talihsiz çocuk, eğer ilik nakli yapılmazsa böbreklerini de kaybedecek.

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ YAPILMAZSA BÖBREKLERİNİ KAYBEDECEK

2008 yılında dünyaya gelen Hamid Sağbaş’a henüz iki buçuk aylıkken talasemi teşhisi konuldu. O günden beri Türkiye’nin dört bir yanında üniversite hastanelerinde tedavi gören talihsiz çocuk için ilik nakli gerektiği söylenilerek ilik nakli listesine alındı. Aile fertleri ilik nakli için donör olsa da uyuşmazlık nedeniyle nakil sağlanamadı. İlik nakli sağlanamadığı için ancak ilaç tedavisi ile hayatta kalabilen Hamid Sağbaş’ın bünyesi, ilaçların ağırlığını kaldıramadı. Yan etki yapan ilaçlar nedeniyle küçük çocuğun böbrekleri zarar gördü. Hamid Sağbaş’ın kurtulabilmesi için kök hücre tedavisi gerekiyor. Aksi takdirde talihsiz çocuk, böbreklerini tamamen kaybedecek.

KIZILAY TIR’I TORBALI’YA GELMELİ

Hamid Sağbaş’ın babası Mehmet Sağbaş, oğlunun kurtulması için hayırseverlerden yardım istedi. Hiçbir maddi beklentisinin olmadığını ifade eden Baba Mehmet Sağbaş, tek isteğinin uygun kök hücre naklinin gerçekleşmesi ve kurtulması olduğunu belirtti. Sağbaş, “Daha önce kök hücre nakli bekleyen bir çocuk için Torbalı’ya Kızılay TIR’ı gelmişti. Şimdi de oğlum için gelsin. Vatandaşlara sesleniyorum, herkesin yardıma ihtiyacı olabilir, lütfen kök hücre bağışında bulunun. Benim çocuğuma faydası olmazsa bir başka çocuğa yardımı olur” dedi. HASAN DEMİR