26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

12 Mayıs 2017, Cuma 08:29

SÜRÜCÜLERİN MAZGAL İSYANI

İZBAN hattının Selçuk’a uzatılması projesi kapsamında ilçemize yapılan araç altgeçidi, yapıldığı lk günden beri tepki çekmeye devam ediyor. Ucube olarak adlandırılan üstgeçitlerden bir farkı olmayan altgeçit, mazgal sorunuyla da vatandaşları canından bezdiriyor.

İzban hattının Selçuk’a uzatılması projesi kapsamında ilçemize yapılan araç altgeçidi, yapıldığı lk günden beri tepki çekmeye devam ediyor. Ucube olarak adlandırılan üstgeçitlerden bir farkı olmayan altgeçit, mazgal sorunuyla da vatandaşları canından bezdiriyor. Yağmur suyu birikmemesi için altgeçide yapılan mazgalların kapakları sürekli olarak açılıyor. Köşelere tam oturmayan mazgal kapaklarının yuvasından kayarak dik pozisyona gelmesi, araçlar için büyük tehlike oluşturuyor. Bu durum, arabaların lastiğinin patlaması, motosikletlerin ise devrilmesi riskini oluşturuyor.

ÇÖZÜM ÜRETİLMİYOR

Altgeçit içindeki mazgalların sürekli olarak açılması, kötü işçilikten kaynaklanıyor. Altgeçit içinde yağmur suyu birikmemesi için yapılan su kanallarına mazgal kapaklarının kaynak yapılması gerekirken herhangi bir kilit işlemi yapılmadan konulmuş. Mazgal kapaklarının, mazgal yuvasına tam oturmaması nedeniyle üzerinden araçlar geçtikçe mazgal kapakları yerinden çıkıyor. Bu durum, arabaların lastiğinin patlaması, motosikletlerin ise devrilmesi riskini oluşturuyor. Altgeçitten geçen sürücüler tehlike nedeniyle bu duruma isyan ediyor. Ancak bugüne kadar bu durumu düzeltmek için herhangi bir çalışma yapılmadı. HASAN DEMİR