28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

23 Ağustos 2017, Çarşamba 10:43

SÜRPRİZ BULUŞMADA NELER KONUŞULDU!

Dün akşam saatlerinde Torbalı’dan CHP’nin önde gelen isimleri, bazı sivil toplum örgütleriyle beraber CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüler. Görüşmeyi dün akşam saatlerinde son dakika haberi olarak sıcağı sıcağına sizlere verdik. Bu görüşmenin perde arkası nedir? Ne gibi sonuçlar doğurur? Bu konuda bana ulaşan bazı kulis bilgilerini sizinle paylaşacağım. Öncelikle şunu belirtelim. Görüşme CHP Genel Merkezinde Kılıçdaroğlu’nun kurmayları ile tarihi kararlar aldığı MYK(Merkez Yürütme Kurulu) odasında gerçekleşti. Bu ne demek? Kılıçdaroğlu çok önemli siyasi görüşmelerini genel merkezde yapıyor. Halk ile ya da il ve ilçe örgütlerinden gelen ziyaretçilerle Türkiye Büyük Millet Meclisinde grup toplantısından sonra meclisteki odasında görüşüyor. Bu detay dünkü görüşmenin önem düzeyinin çok yüksek olduğunu gösteriyor. Yine bana ulaşan bilgilere göre görüşme 1 saat civarında sürmüş ve bu süre Genel Başkan’ın Torbalı’ya ve gelen heyete ne denli önem ve değer verdiğinin bir göstergesi.

PEKİ NELER KONUŞULDU?

Peki neler konuşuldu? Bu buluşmanın detayları yakında daha net ortaya çıkacak. Ben bana ulaşan çok sağlam kulis bilgilerini yazacağım size. Öncelikle CHP Genel Merkezi’nin İzmir’de kaybedilen Torbalı dahil 8 ilçeyle çok yakından ilgilendiğini belirtelim. 2014 seçimlerinin Torbalı’da neden kaybedildiği CHP Genel Merkezince çok derinlemesine analiz ediliyor. Ve bu analizler ışığında bir gelecek projeksiyonu yapılıyor. Torbalı’ya ise ayrı bir değer ve önem veriliyor..

KILIÇDAROĞLU TORBALI’YI ÇOK İYİ BİLİYOR

Dün Genel Başkan ile görüşen isimler CHP Örgütü ve toplum tarafından sevilen sayılan isimler.. Genel Başkan’ın bu isimlerle oldukça uzun bir süre üstelik genel merkezde hem de MYK odasında bir saat boyunca Torbalı’yı konuşması oldukça dikkat çekici..Görüşmeden sızanlar şunu gösteriyor. Genel Merkez Torbalı’yı tekrar kazanmak için 2019 yılında genç, dinamik ve vizyon sahibi bir aday arayışında. Peki bu sonuca nasıl varıyoruz? Çünkü görüşmede Kılıçdaroğlu’nun 2019 seçimlerinde Torbalı için genç, dinamik ve vizyon sahibi bir adayımız olmalı şeklinde konuştuğu bilgisi ulaştı bana..Yine bana ulaşan bilgilere göre Kılıçdaroğlu Torbalı siyaseti konusunda oldukça bilgi sahibi ve donanımlı..Yani Kılıçdaroğlu Torbalı’da 2014 yerel seçimlerinde belediyenin neden kaybedildiğini, kimler tarafından kaybettirildiğini ve 2019’da belediyenin tekrar kazanılması için neler yapılması gerektiğini çok iyi biliyor. Hatta ve hatta genel seçimlerde kimlerin sahada çalıştığını, referandumdan çıkan %62 Hayır oy oranının kimlerin çabaları sonucu alındığını ve referandum sürecinde kimlerin kılını dahi kıpırdatmadığını da Kılıçdaroğlu’nun biliyor olmasının giden heyeti hayretler içerisine düşürdüğünü öğrendim.

CUMA GÜNÜ “HALİS KOÇ İLE DOBRA DOBRA” YI KAÇIRMAYIN

Görüşmenin net şifrelerini Cuma gününe kadar çözeceğiz. Giden heyetten bir kişiyi Cuma günü canlı yayınlanan “Halis Koç ile Dobra Dobra” programımda konuk etmeyi düşünüyorum. Mesela Torbalı’da yaklaşan CHP İlçe kongresi konuşulmuş mudur? Genel Başkan’ın 2019 yılında belediye başkanı olmak isteyenler ilçe yönetimine aday olmasın şeklinde yaptığı çıkış konuşulmuş mudur? Genç ve vizyoner aday olarak belirtilen kişi Övünç Demir midir? Bütün bu soruların cevabını öğrenmek için Cuma günü gazetemizin facebook sayfasında yayınlanacak olan “Halis Koç ile Dobra Dobra” programını kaçırmayın. Bekleyip göreceğiz…