29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

5 Temmuz 2017, Çarşamba 17:39

SURİYELİLERİN ÇIKARDIĞI OLAYLAR ABARTILIYOR

Torbalı Pamukyazı’da Suriyeliler ile halk arasındaki gerginlik Suriyelilerin Torbalı’yı terk etmesiyle sonuçlanmıştı. Ardından Torbalı’nın Atatürk mahallesinde çeşitli defalar yaşanan gerginlikler oldu.

Torbalı Pamukyazı’da Suriyeliler ile halk arasındaki gerginlik Suriyelilerin Torbalı’yı terk etmesiyle sonuçlanmıştı. Ardından Torbalı’nın Atatürk mahallesinde çeşitli defalar yaşanan gerginlikler oldu. Aynı şekilde İzmir’de taciz olaylarına karışan Suriyelilere halkın büyük tepkisi oldu. İçişleri Bakanlığı’ndan Suriyelilerin asayiş olayları ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada, ‘gerginliklerin abartılarak infial yaratıldığı ‘’ ifade edildi.

SUÇ ORANLARINDA DÜŞÜŞ

 Açıklamada aynı zamanda Suriyelilerin karıştıkları suç oranlarına da yer verildi. Suriyelilerin işlediği suç oranlarında yüzde 5’lik bir azalma odluğu belirtilen açıklamada “Suriyelilerin karıştıkları olayların Türkiye’deki toplam asayiş olaylarına oranı 2014-2017 arasında yıllık ortalama yüzde 1,32’dir. Bu olayların önemli bir kısmı kendi aralarındaki anlaşmazlıklardan kaynaklanan olaylardır. Ayrıca 2017’de Suriyelilerin karıştıkları suç olaylarında, nüfuslarındaki artışa rağmen bir önceki yılın ilk 6 ayına oranla yüzde 5’lik bir azalma olmuştur” denildi.