25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

2 Mayıs 2017, Salı 18:39

SURİYELİLER İLE ESNAF ARASINDA GERGİNLİK

İlçemizde son zamanlarda, Suriyeli mülteciler ve vatandaşlar arasında yaşanan kavgalara bir yenisi daha eklendi. Dün bir Suriyeli ile Atatürk Mahallesi’nde esnaflık yapan bir vatandaşın tartışması kavgaya dönüştü.

İlçemizde son zamanlarda, Suriyeli mülteciler ve vatandaşlar arasında yaşanan kavgalara bir yenisi daha eklendi. Dün bir Suriyeli ile Atatürk Mahallesi’nde esnaflık yapan bir vatandaşın tartışması kavgaya dönüştü. İddiaya göre, ismi öğrenilemeyen Suriyeli mülteci çıkan kavganın ardından akrabalarını yardıma çağırdı. Suriyeliler kalabalık grup halinde telefon tamircisi dükkânına saldırdı. İşletme sahibi M.A’nın üzerine yürüyen Suriyeli gruba, çevredeki diğer esnaflar müdahale etti. Bir anda toplu kavgaya dönüşen olay nedeniyle Atatürk Mahallesi’nde hararetli anlar yaşandı. Üç kişinin hafif yaralandığı kavga sonrasında polisin her yerde aradığı saldırgan Suriyeliler bulunamadı.

TARTIŞMA BÜYÜDÜ

Telefon tamircisi dükkânına saldıran Suriyeliler, dükkânın camlarını da kırdı. İddialara göre olaylar şu nedenle gerçekleşti ; İsmi öğrenilemeyen bir Suriyeli, telefon tamircisi dükkanına gelerek telefonunu tamir ettirdi. Telefonunu çalışır halde teslim alan Suriyeli, ertesi günü yine arızalandığı telefonunu yine aynı dükkana getirdi. Bu sırada bilinmeyen bir nedenle dükkan sahibi ve mülteci arasında tartışma çıktı. Kimliği öğrenilemeyen Suriyelinin arkadaşlarını çağırarak dükkanın camlarını kırması üzerine kavga başladı.

EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNE GELDI

Dün gece Atatürk Mahallesi’nde yaşanan olay sonrasında, mahalleye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olaylara müdahale etmek ve olayla ilgili bilgi almak isteyen Torbalı İlçe Emniyet Müdürü Özer Yılmaz’da olay yerine geldi. Saldırgan Suriyelileri yakalamak için çalışma başlatıldı. HASAN DEMİR