29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

7 Haziran 2017, Çarşamba 09:27

SURİYELİLER İÇİN İŞ BULMA OFİSİ AÇILDI

Torbalı’da yoğun olarak bulunan Suriyeli mülteciler için yeni bir gelişme yaşandı. Suriyelilere iş bulmak için ofis açıldı. Şu anda İstanbul da faaliyet gösteren ofisi ileri ki zamanlarda İzmir de faaliyete başlayıp Torbalı’nın Suriyelilerine de iş bulmak için de çalışması bekleniyor

Torbalı’da yoğun olarak bulunan Suriyeli mülteciler için yeni bir gelişme yaşandı. Suriyelilere iş bulmak için ofis açıldı. Şu anda İstanbul da faaliyet gösteren ofisi ileri ki zamanlarda İzmir de faaliyete başlayıp Torbalı’nın Suriyelilerine de iş bulmak için de çalışması bekleniyor. İşsiz Suriyelilerin bu sorununu çözmek amacıyla İŞKUR gibi faaliyet gösterecek olan iş bulma ofisi "Rızık İstihdam Ofisi" ismiyle faaliyet gösterecek.

HAFTADA 5 GÜN FAALİYET GÖSTERECEK

Kattar SİLATECH Uluslararası Derneği tarafından hizmete sunulan ofiste, iş arayan Suriyeliler hafta içi 5 gün başvuru yapabilecek. 12 çalışanı bulunan ofisin amacı, Suriyelilerin kalkınma ve gelişimine öncülük yapmak, mesleki yeterliliklerini geliştirmek ve onlara iş bulmak. Rızık İstihdam Ofisi'nin, Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin meslek edinmesi için çalışmalar yapacağını belirterek, "Bugün bu ofisi burada hep beraber açtık. Çok iyi olacak inşallah. Bu çalışmalar, buradaki misafirlerimize destek olur ve bundan sonra da buna benzer yerleri açarız. Emeği geçenlere herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.