16 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

25 Mayıs 2017, Perşembe 13:43

SURİYELİ MÜLTECİLER GERİ DÖNMEK İSTEMİYOR

Torbalı ve Türkiye'nin değişik yerlerinde yerleşik olarak bulunan Suriyeli mülteciler için rapor hazırlandı. Rapora göre mülteciler ülkelerine dönmek istemiyor.

Torbalı ve Türkiye'nin değişik yerlerinde yerleşik olarak bulunan Suriyeli mülteciler için rapor hazırlandı. Rapora göre mülteciler ülkelerine dönmek istemiyor.Uluslararası araştırma şirketi İpsos, İnsani Gelişim Vakfı’yla birlikte Türkiye’deki Suriyeli mültecilerle ilgili bir rapor hazırladı. Göçün etkilerinin araştırıldığı rapora göre Suriyeli mültecilerin yüzde 95’i elde ettiği gelirle ihtiyaçlarını karşılayamadığını ifade etti. Mülteciler ülkelerine dönmek istemiyor.

YÜZDE 95'İ GEÇİNEMİYORUZ DİYOR

Hazırlanan raporda yer alan bilgilere göre, Suriyelilerin yüzde 13’ü sosyal yardım aldığını, yüzde 95’i geçinemediğini söylüyor. Yüzde 31’i çalışıyor. Suriyelilerin neredeyse yarısı, yüzde 47’si hiç Türkçe konuşamıyor. Her yüz Suriyeliden 74’ünde televizyon, 78’inde akıllı telefon var.Akademisyenlere göre Türkiye’deki Suriyelilerin yüzde 80’i ülkesine dönmeme eğiliminde.