16 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

10 Ağustos 2018, Cuma 14:11

SÜPER PAK İŞÇİLERİNE ULUSLARARASI DESTEK

Super Pak işçilerine grevin 52. gününde uluslararası destek geldi. Dünyada ki endüstriyel üretime dayalı işçi sendikalarının tümünün bağlı olduğu IndustriALL Global Union Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan İsviçre’den Torbalı’ya gelerek grevdeki işçileri ziyaret etti.

Super Pak işçilerine grevin 52. gününde uluslararası destek geldi. Dünyada ki endüstriyel üretime dayalı işçi sendikalarının tümünün bağlı olduğu IndustriALL Global Union Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan İsviçre’den Torbalı’ya gelerek grevdeki işçileri ziyaret etti. Kemal Özkan’ın ziyaretine farklı sendikalardan çok sayıda temsilci eşlik etti. Başka fabrikaların dayanışma için geldiği grev alanında eski milletvekili Musa Çam’da vardı. IndustriALL Global Union Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan işçilerin grevinde haklı olduğunu ifade ederek grev sürecinde kazanan taraf olmaları için desteklediklerini söyledi. Özkan, işçilerle birlikte slogan atıp halay çekti.

154 ÜLKEDEN TORBALIYA SELAM GETİRDİ

IndustriALL Global Union Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan, işçilere yaptığı konuşmada Super Pak yönetiminin Avusturyalı bir ailede olduğunu ve bu ailenin daha önce de farklı ülkelerdeki fabrikalarında işçilere karşı hak, hukuk tanımaz bir tutum sergilediğini söyledi. Bu şirket yönetimine karşı daha önce de sendikal mücadele verdiklerini ifade eden Özkan şimdide Torbalı, Karaman ve Gaziantep’de eşzamanlı grev yapan işçilerin kazanacaklarını söyledi. Özkan IndustriALL Global Union ‘a bağlı 154 ülkede 54 milyon insandan Torbalı’ya selam getirdiğini söyledi. HASAN DEMİR