29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

5 Ekim 2017, Perşembe 09:30

SULTANLAR VADİSİ Mİ ROBİNSON ADASI MI?

Fetrek çayı projesinden uzun zamandır ses seda yok. Projeye sultanlar vadisi ismini koyup sultan da eklediler ama akıbet pek değişmedi. Şu anda yine bir iki dozer toprağı eşip duruyor.. Oysa çok büyük gösteri ile Torbalı ahalisine tanıtılmıştı.

Ne denmişti?

Hatırlayalım.

‘’ Derenin iki yatağının toplam uzunluğu 44 Kilometreyi buluyor. Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi’nde 285 hektarlık alanda Torbalı tarihinin en büyük projesinin uygulanacak. Alanda, yüzme havuzları, su sporları, göletler, olta balıkçılığı, gençlik merkezi ve izcilik merkezleri, mesire alanları, uluslararası yarışmaların yapılacağı atletizm pisti, bisiklet yolu, bisiklet park alanı, yürüyüş ve koşu yolları, yelken ve su sporları okulu, yerel ürün pazarları, açık hava tiyatrosu, sinema, Orhun Kitabeleri, açık hava müzesi, sanatçılarımızın eserlerini sergileyebileceği açık sergi alanı, kültürel faaliyetler için açık tiyatro ve sinema alanı, açık tören alanı, belediye misafirhanesi, hobi bahçeleri, mesire alanları, spor alanları, at çiftlikleri,  geleneksel rahvan at yarışlarının yapıldığı binicilik eğitim alanı, üniversite öğrencileri için proje uygulama adaları gibi onlarca proje öngörülüyor’’

Bu kadar tanıtımı dinleyen , gazı alan elbet bir Venedik rüyası kurdu kafasında.  Ama o da ne ? Hani bir hışımla geldi geçti heey hey Kiziroğlu türküsünü bir dönem eski Başbakan Davutoğlu’na uyarlayıp söylüyorlardı ya AKP’liler, bizim Fetrek projesi de Davutoğlu’nun akıbetine uğradı herhalde.. Bir hışımla geldi geçti Sultanların  hayali, hayal etmesi bile güzeldi, ne diyelim kısmet değilmiş ey ahali!.. Bekleyin bakalım ağır aksak yürüyen çalışmadan ne düşecek bahtımıza.? Çıkmadık candan umut kesilmez sonuçta.

 

Peki hiçbir şey yapılmadı mı Fetrek’te ?

İnsafınız kurusun yani. Yapılmaz mı? Elbette yapıldı. Sultanlara yakışır bir vadi hayali kurdurdular bize ama elimizde kala kala  Robinson Crusoe’in ıssız adası var. İçinde bir Robinson birde arkadaşı Cuma eksik.. Yarın öteki gün birisi çıkar gider iki direk çeker bir çadır kurarsa o işte tamamdır hani.

Ben en çok ağaçlara üzüldüm. O kadar özene bezene belediye tarafından ağaçlar alındı Sultanlar adasına pardon ya kalemim sürçtü Fetrek adasına dikildi. Kısa zamanda köklenemeden kurudu gitti garipler.

Bir de şehir efsanesi olarak anlatılan fetrek hikayeleri var. Bunu daha aylar önce Fetrek’in gömüsü isimli yazımda yazmıştım. En çok okunan yazıların başında geliyor o yazı. Halk olarak genlerimizde gömü merakı var ya doğal tabi.. Fetrek'te çalışma başlar başlamaz gömü çıktı falan tarzı hikayeler aldı başını gitti..Geçen gün Fetrek’in ve Sultanlar adası’nın ( !!!) yanındaki yoldan geçiyordum içime kurt düştü beni bir gülme aldı. Kendi kendime dedim ki ;  ister misin şehir efsanecileri şimdi de Fetrek’in gömüsü o adanın altında o yüzden üstüne toprak örtüp ada yaptılar diye bir şeyler sallasın. Maazallah bir akşamda ortada ne ada kalır ne vadi dümdüz ederler dereyi..!

Yani sonuç olarak sayın ahali, Sultanlar vadisi için henüz daha çok iş var. Şu anda ortada bir adacık var. İlk yoğun yağmurda onu da sel alıp götürürse sıfıra sıfır elde var sıfır!.

Hayırlara vesile olsun inşallah.!!