26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

4 Temmuz 2017, Salı 09:20

SORULARI AŞTI ASANSÖR ENGELİNİ AŞAMADI

Geçtiğimiz Mayıs ayında TRT 1’de yayınlanan Altın Petek isimli yarışmada yarışan Sebile Artan, tüm sorulara doğru yanıt vererek 50 bin liralık büyük ödülü kazanmış ve bilgisi, kültürü ve renkli kişiliğiyle tüm Türkiye’yi kendisine hayran bırakmıştı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında TRT 1’de yayınlanan Altın Petek isimli yarışmada yarışan Sebile Artan, tüm sorulara doğru yanıt vererek 50 bin liralık büyük ödülü kazanmış ve bilgisi, kültürü ve renkli kişiliğiyle tüm Türkiye’yi kendisine hayran bırakmıştı. Kazandığı 50 bin liralık ödül ile yaşadığı apartmana asansör yaptıracağını ifade eden Artan, asansör olmadığı için merdiven çıkmaya zorlandığını ve apartmanda kendisi gibi zorlanan kişiler olduğunu söylemişti. Artan, sözünü tutarak asansör için girişimlerde bulundu ancak binanın yapısı nedeniyle asansör izni çıkmadı. Kötü haberi alan Artan, evini satıp üzerine bilgi yarışmasından kazandığı ödül parasını da koyup asansörlü bir apartmandan daire alacak.

TÜM TÜRKİYE’Yİ HAYRAN BIRAKMIŞTI

TRT ekranlarının sevilen yarışması Altın Petek yarışmasına katılan Torbalılı 67 yaşındaki ilkokul mezunu Sebile Artan, tüm sorulara doğru yanıt verip, dört joker hakkından da yalnızca ikisini kullanınca herkesi kendisine hayran bırakmıştı. Yaşlı kadının bilgisi ve kültürüne hayran olan sunucu Engin Hepileri, Sebile Artan’ın hayat hikayesini merakla dinledi. Pamukyazı’da dünyaya geldiğini anlatan Artan, “Babam aydın bir insandı, gezici köy kütüphanesine üyeydi. Oradan kitaplar alır okurdum. Okumayı çok severdim. Gözlerim bozulmasın diye annem gece kitap okumama kızardı. Odamın pencere kenarına oturur, sokak lambasının ışığı ile kitap okumaya devam ederdim. Büyüyünce gazete okumaya ve bulmaca çözmeye başladım. Evde hiç kadın programı izlemem, yarışma programlarını ve belgeselleri izliyorum. Yeni bir şeyler öğrenmek benim için tutkudur” sözleri ile herkesi kendine hayran bırakmıştı. HASAN DEMİR