19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

21 Haziran 2017, Çarşamba 09:16

SOKAĞA BİR KAP SU BIRAKIN

Sıcak yaz günlerinin kendini hissettirmesiyle birlikte sokak hayvanları için su krizi boy gösterdi. Sokak hayvanlarının susuzluktan ölmemesi için Asuman Irmak, bu yılda vatandaşlara duyarlı olma çağrısı yaptı.

Sıcak yaz günlerinin kendini hissettirmesiyle birlikte sokak hayvanları için su krizi boy gösterdi. Sokak hayvanlarının susuzluktan ölmemesi için Asuman Irmak, bu yılda vatandaşlara duyarlı olma çağrısı yaptı. İzmir Hayvanları Koruma ve Hayvan Severler Derneği Torbalı Temsilcisi Asuman Irmak, Torbalı halkına çağrı yaparak sokak hayvanları için sokağa su kabı bırakılmasını istedi. Sokak hayvanlarının yazın içecek su bulmakta çok zorlandığını hatırlatan Irmak, içinde merhamet olan herkesin, ev ve dükkânlarının önüne bir kap su bırakmasını söyledi. İnsanların yaşama hakkı olduğu kadar hayvanların da yaşama hakkı olduğunu söyleyen Irmak, bu hakka saygı duyulması gerektiğinin altını çizdi.

HAYVANLAR SUSUZLUKTAN ÖLMESİN

Dünyanın tüm canlılara ait bir ev olduğunu hatırlatan Asuman Irmak, insanların hayvanlara karşı sorumlu olmasını istedi. İnsanlar gibi sokak hayvanlarının da suya ihtiyaç duyduğunu ifade eden İzmir Hayvanları Koruma ve Hayvan Severler Derneği Torbalı Temsilcisi Asuman Irmak, bu ihtiyacın karşılanması için insanlara sorumluluk düştüğünü ifade etti. Irmak, “Bu dünyada yalnız yaşamıyoruz. Diğer canlı türlerini de düşünmek ve korumak zorundayız. Yaz sıcaklarında sokak hayvanları susuzluk yaşıyor. Geçtiğimiz yıllarda susuzluktan ölen sokak hayvanları gördük. Bu çok üzücü bir durum. Tüm vatandaşların, kapılarının önüne bir kap su koymasını rica ediyoruz. Bir kap su bırakmak kimseyi yormaz ancak birçok canlıyı susuzluktan kurtarır” dedi. HASAN DEMİR