18 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

5 Aralık 2019, Perşembe 15:36

ŞOK İDDİA! ZARFLAR MI DAĞITILDI VE MAVİ LİSTE'DEN İTİRAZ

CHP’de biten delege seçim süreci beraberinde birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. Delege seçimlerinde zarfların önceden dağıtıldığı yönünde çeşitli iddialar ortaya atıldı.  Bu iddialarda İçerisinde sarı pusulanın olduğu yapıştırılmış zarfın seçmene verildiği sandık görevlilerinin verdiği ağzı açık zarfın ise seçmenden istendiği belirtiliyor.Birçok mahallede yapılan delege seçiminde aynı uygulamanın yapıldığına dönük iddialar parti tabanında ciddi rahatsızlık yarattı.

MAVİ LİSTE’DEN İTİRAZ

 Son olarak 01.12.2019 tarihinde tekrarlanan Ertuğrul Mahallesi delege seçimine dönük Mavi listeden hem bu iddialar için hem de usulsüzlük olduğu yönünde CHP Torbalı ilçe Başkanlığına ve CHP İzmir İl başkanlığına itiraz dilekçesi verildi. Mavi listeyi temsilen verilen itiraz dilekçesinde Cumhuriyet Halk Partisinin tüzük kurallarına uyulmadığı belirtildi.

TÜZÜK İHLALİ VURGUSU

İtiraz dilekçesinde Ertuğrul Mahallesi seçiminde sandıkta Sarı liste adına görevli ilçe sekreteri Ayhan Kaya’nın görevi nedeniyle Ertuğrul Mahallesinde doğal delege olduğu  ve Levent Şenyüz’ün ise Hazirun listesi başında resmi olarak görevlendirilmemesine rağmen sandıkta oturduğu ve aynı zamanda Ertuğrul mahallesi delege adayı olduğu bu durumun hukuksuz olup tüzük ve yönetmeliklere aykırı olduğu belirtildi. İtiraz dilekçesinde Levent Şenyüz ve Çağdaş Türe’nin seçim başlamasından sonuçların açıklanmasına kadar sürekli olarak sandık başında görevli olarak oturmasına rağmen sanki sandık görevlisi olmamış gibi resmi tutanaklarda imzalarının olmadığı ve tutanağında geçersiz olması gerektiği ifade edildi.

İtiraz dilekçesinde bu itirazın CHP’nin tüzüğünde kongreler yönetmeliğinin 8.maddesi  3.bendinde ‘’ ilçe yönetimince görevlendirilen üyeler, seçim yapmakla görevli oldukları yerde delege seçilemezler’’ hükmünün ihlali nedeniyle yapıldığı belirtildi.

ZARFLAR MI DAĞITILDI?

İtiraz dilekçesinde belirtilen bir diğer konu ise zarflar oldu. Mavi listeyi temsilen yapılan itirazda seçimde il mührü taşıyan zarflar yerine ilçe mührü taşıyan zarfların kullanıldığı , yine seçim öncesi sandıklara getirilen ilçe mührü taşıyan zarfların içinden kırsalda kullanılan sarı oy pusulalarının çıktığı, sarı listenin çıktığı zarfların büyük bölümünün ağızlarının yapıştırılmış halde seçmene verilmesinden ötürü seçmene  söz konusu zarfların dışarıda belirli ekonomik ve sosyal çıkarlar karşılığında dağıtılarak oy kullanıldığı yönünde şüphelerin artığı belirtildi.

İLÇE İTİRAZI ALMAK İSTEMEDİ Mİ?

Öte yandan gazetemize ulaşan bilgiye göre ; Mavi listeyi temsilen yapılan itiraz dilekçesi için ilçede Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı ilçe başkanlığında muhatap bulunulamadığı için  itiraz il üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı ilçe Başkanlığına iletildi. Bu gelişme Torbalı ilçe Başkanlığı mavi listenin itiraz dilekçesini alıp işleme koymak istemedi yönünde çeşitli iddia ve yorumlara neden oldu.