27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

20 Temmuz 2017, Perşembe 13:31

SİYASET ve YALAN

Önceki gün yani salı günü İlçemizde yayın yapan bir internet sitesinin haberinde, mevcut CHP İlçe başkanının bir grup partiliyle birlikte gün içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettiği haberi yayınlandı. Haberin içeriğine baktığımızda ilçe başkanının gazeteye adalet yürüyüşü ile ilgili Genel Başkan'ı tebrik ettiğini söylediği bölüm var. Anlayacağınız ziyaret adalet yürüyüşünden sonra gerçekleşmiş süsü verilmiş. Ne süs ama! 90’lı yılların süsü! Artık yüzüne bakılmayan süslerden!.

Genel Başkanımız elbette ilçe başkanlarıyla görüşecek, istişare yapacak, bilgi alacak. İlginç olan sitede bugün görüştü demesi, (gerçi site daha sonra geçtiğimiz hafta diye değiştirdi.) ama bu fotografların yayınlandığı görüşme, Genel Başkan Protokol Müdürlüğünden aldığım bilgi çercevesinde 30--mayıs--2017 salı günü mecliste gerçekleşmiş. Protokol Müdürlüğü mevcut ilçe başkanını Genel Başkanımızla en son bu tarihte görüşmüş diyor.

Bu arada mevcut ilçe başkanı ve partilileri Ankara'ya davet ettiği ve görüşmeyi sağladığından söz edilen Partimizin Genel Sekreteri Sn. Kamil Oktay Sındır ile yaptığım görüşmede bugün (Salı) içerisinde böyle bir görüşme olmadığını, kendisinin öğleden sonra 14.20 uçağıyla Ankara'ya gittiğini ve direkt olarak Genel Merkeze geçtiğini bizzat telefonda kendisi söyledi. O görüşmenin de mayıs ayında gerçekleştiğini, kendisinin de tesadüfen karşılaştığını ve birlikte Genel Başkanımızla görüştüklerini ifade etti.

Şimdi burda iki şey ortaya çıkıyor.

1--- Yayın yapan site mevcut ilçe başkanına ve Partimize kasıtlı bir husumeti var. Kamuoyunda mevcut ilçe başkanını küçük düşürmeye çalışıyor. Eski görüşmeyi yeni gibi göstermekle.

2---- Ve önemli olanı daha önce de şahit olduğum ve yaşadığım gibi RİU Torbalı'da yine bir algı yaratmaya çalışıyor. Süs algısı!

Hatırlayın… Biraz hafızamızı zorlayalım…

25 aralık 2013 günü… O tarihlerde ilçemizde yayın yapan bir günlük gazetenin manşeti şöyle. Uygur yeniden aday. Haberin detayında o zamanki mevcut Belediye Başkanı RİU nun apar topar Ankara'ya çağrıldığı, tekrar adaylık başvurusunu Genel Merkeze yaptığı ve o dönemki Genel Sekreterimiz olan Sn. Bihlun Tamaylıgil ve partinin önde gelen hukukcu kurmayları ile yemekte konuştukları tekrar aday olabileceği falan filan. Yani 1 eylül de siyasi yasak gereği aday olamayacağı açıklanan mevcut B.B. bu şekilde aday olabileceği yazıyordu o gazetede.

Dikkatinizi çekiyorum. Gazetenin yayın Tarihi: 26-12--2013 Çarşamba. Görüşme: 25-12--2013. Salı 25 aralık çarşamba günü. Biz de Ankara' ya gittik. 26 aralık 2013 Perşembe günü Genel Sekreterliğin o dönemki sekreteri Suzan Hanım vasıtasıyla akşam saat 19.00 gibi Genel Sekreterimizin makamında 45 dk. yakın bir görüşme yaptık. O görüşmede 3 kişi vardık. Ben Fevzi Tekin ve Konya'dan gelen Ankara'da buluştuğumuz Adnan Çetiner. Konuşmayı özetlersek Genel Sekreterimize mevcut Belediye başkanını tekrar aday göstereceğinizi söylemişsiniz. RİU ile salı günü gelip sizinle ve partimizin hukukçu kurmaylarıyla toplantı yapmışsınız. Yemekte hep beraber konuşmuşsunuz. Kendisine partimizin adayı olacağını söylemişsiniz diye cümlemi bitirmeden Bihlun Hanım dur bakalım orda dedi! "Ben kimlerle salı günü yemek yemişim ve konuşmuşum?” ben bir daha söyledim kadıncağız Allah Allah ben salı günü İstanbul'da kendi seçim bölgemde idim. Dün geldim MYK. toplantısı na dedi. Biz hayretler içerisinde birbirimize bakmaya başladık. Ben bu sefer yanımda götürdüğüm bir gün önceki yerel gazeteyi gösterdim kendisine. Dikkatle okudu. Ya yok böyle birşey diyerek görüşmemizi sonlandırdık.

Şuna varmak istiyorum; bu tür siyaseti yapmak isteyen varsa gidecek başka partiye orada yapacak. Toplumda algı oluşturmayı çok iyi bilen bir siyasi parti var günümüzde. CUMHURİYET HALK PARTİ'si Genel Başkanımız Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU' nun ve halkımızın kilometrelerce yürüyüp HAK, HUKUK, ADALET diye bağırdığı ve önce parti içi adaletin, hukuğun, hakkın arandığı bir siyasi partidir. Sizin yaptığınız politikalar 90' lı yıllarda kaldı. Bu konuda benim Genel Başkan'ımıza inancım tam. Partide kim HAK ediyorsa o istenilen yerlere gelecek. Görev o arkadaşlarımıza verilecek. Bu yüzden kimse arkadan dolaşmaya çalışmasın.

Ha birde duyduğum kadarıyla 10 temmuz-- 17 temmuz tarihleri arasında askıya çıkması gereken listeler askıya çıkmamış. Hatta ve hatta bu konuda kamera görüntüleri varmış ve bu görüntüler gereken yerler iletilmiş. Bir de Genel Başkanımızın talimatına (toplu üyeliklerin nerden gelirse gelsin hiç biri geçirilmeyecek) rağmen son dakikada 497 üyelik geçmiş. (bununda kimin kanalıyla geçirildiğinin tespitini yaptım.) Kesinlikle ve kesinlikle ben bu üyeliği geçen arkadaşlarımızın partimize kazandırılmasından rahatsız veya huzursuz olmuş değilim. 23 mayısta kargoyla genel merkeze ulaşan üyelikler yapılacak olan ilçe kongresi delege seçimlerinde oy kullanamazlar.

Bundan sonra yukarıda da yazdığım gibi; HAK, HUKUK, ADALET Var. Sağlıcakla kalın