28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

30 Mayıs 2017, Salı 08:49

SİVRİSİNEK KABUSUNA ERKEN ÖNLEM

Yaz mevsiminin gelmesi ile kış uykusundan kalkan böcekler harekete geçti. Sıcaklar aynı zamanda kanalizasyon ve çöp konteynırında bakteri oluşmasına neden oluyor. Bu durum İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni harekete geçirdi.

Yaz mevsiminin gelmesi ile kış uykusundan kalkan böcekler harekete geçti. Sıcaklar aynı zamanda kanalizasyon ve çöp konteynırında bakteri oluşmasına neden oluyor. Bu durum İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni harekete geçirdi. Torbalı Mahalleleri İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yürütülen ilaçlama çalışmaları ile ilaçlanıyor. İlaçlama çalışmaları özellikle rogar kapağı ve kanalizasyon hatlarında yapılarak dezenfekte ediliyor. Yaz aylarında artan, sinek, sivrisinek, kene ve diğer zararlı böceklere karşı yapılan ilaçlama çalışmaları son derece büyük bir fayda sağlıyor. İlaçlama çalışmaları sayesinde böcek ve kanalizasyondan bulaşan hastalıklara karşı önlem alınırken vatandaşlar rahat ediyor.

VATANDAŞ MEMNUN

Yaz aylarında artan böcekler vatandaşlar için çoğu zaman kâbusa dönüşüyor. Sinek ve sivrisinek gibi böcekler nedeni ile insanlar evlerin pencerelerini açamıyorlar. Evde sıcaktan bunalmak ile sinekler tarafından ısırılmak arasında seçim yapmak durumunda kalan vatandaşlar ilaçlama çalışmalarından oldukça memnun. Yaz aylarında özellikle kene gibi zararlı haşerelerin ölüme neden olması ile tedirgin yaşayan vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar sayesinde rahat edeceklerini belirterek memnuniyetlerini dile getirdiler. İlaçlama çalışmaları, yeşil alanlar, kanalizasyon kapakları, çöp konteynırları ve dere kenarı gibi bölgelere yapılarak, zararlı böceklerin imha edilmesi sağlanıyor. HASAN DEMİR