29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Sağlık / Yaşam

13 Temmuz 2017, Perşembe 14:34

SIR CİNAYET 9 YIL SONRA AYDINLANDI

Bir hali mağazasında çalışan ve 9 yıldır kendisinden haber alınamayan 50 yaşındaki Ümmü Özkan ile ilgili yıllar sonra gelişme yaşanırken, Özkan'ın öldürdüğünü itiraf eden bir kişinin ifadesiyle Selçuk yolundaki zeytinlikte kazı çalışması yapıldı.

Bir hali mağazasında çalışan ve 9 yıldır kendisinden haber alınamayan 50 yaşındaki Ümmü Özkan ile ilgili yıllar sonra gelişme yaşanırken, Özkan'ın öldürdüğünü itiraf eden bir kişinin ifadesiyle Selçuk yolundaki zeytinlikte kazı çalışması yapıldı. Zeytinlik alanını kazan ekipler, bazı kemikler bularak bu kemikleri incelemeye aldı. Uzun yıllar eşinden ayrıldıktan sonra Selçuk ‘a kızı Arife Yıldırım'ın yanına yerleşen Ümmü Özkan'dan (48), 17 Eylül 2008 Çarşamba günü akşam saatlerinde iş çıkışından sonra bir daha haber alınamamıştı. Çocukları ve ailesi 9 yıl boyunca Özkan'ın hiç bir izine rastlamadı. Ümmü Özkan hakkında çok sayıda kayıp haberleri yapılırken, aile ölüsü bile olsa cesede ulaşmak istediklerini söylemişti.

ŞOK İTİRAF

Kayıp Ümmü Özkan hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Polise giden ve daha önce iddialara göre Ümmü Özkan ile normal iş arkadaşı olan Abdül T. (56), kayıp kadını öldürdükten sonra zeytinlik alana gömdüğünü söyledi. Özkan ile aynı iş yerinde çalışan Abdül T., itiraf üzerine polislerinde eşliğinde bölgeye gitti. Selçuk yolu yakınlarında bulunan zeytinlik alanda hemen bir kazı çalışması yapıldı. Yapılan kazıda, Ümmü Özkan'a ait olduğu öne sürülen kemikler ortaya çıktı. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından çıkarılan kemikler, daha sonrada incelemeye alındı. Cesedin Ümmü Özkan'a ait olup olmadığı ise yapılan incelemeler sonrasında belli olacağı öğrenildi..