17 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

14 Nisan 2017, Cuma 09:05

ŞİİRLERİNİ ŞEKER KARTONLARINA YAZIYOR

Pancar'da kahvehanecilik yapan 61 yaşındaki Baki Kızılcan, 25 yıldır şairlik yapıyor. Usta şairlere taş çıkartacak kadar güzel şiirler yazabilen Baki Kızılcan, yazdığı şiir sayısı ile de pek çok şairden daha fazla şiir yazmış durumda.

Pancar'da kahvehanecilik yapan 61 yaşındaki Baki Kızılcan, 25 yıldır şairlik yapıyor. Usta şairlere taş çıkartacak kadar güzel şiirler yazabilen Baki Kızılcan, yazdığı şiir sayısı ile de pek çok şairden daha fazla şiir yazmış durumda. 25 yıldır şiir yazan Baki Kızılcan'ın tam 500 şiiri var. Üstelik Kızılcan, hala şiir yazmaya devam ediyor. Bakı Kızılcan, çalıştığı kahvehanede bir yandan çay yapıp müşterilerine dağıtırken, bir yandan da ilham perisini arıyor. Boş kaldığı zamanlarda oturup aklına gelen dizeleri kağıda döken Pancarlı şair, ortaya mükemmel şiirler çıkarıyor.

ŞEKER KUTULARINA YAZIYOR

Pancarlı 60'lık şair Baki Kızılcan'ı diğer şairlerden ayıran bir diğer özellik ise şiirlerini yazdığı kağıtlar. Kahvehanede kullandığı şeker kutularını yırtarak not kağıdı haline getiren Kızılcan, şiirlerini bu kartonlara yazıyor. Kızılcan, şiirlerini yazdığı bu kartonları büyük özenle saklıyor. Şimdiye kadar şiirlerini her hangi bir yerde yayınlamayan Kızılcan, kitap yazmak istiyor.

ŞİİR KENDİMİ İFADE ETME BİÇİMİM

 Şiir yazmayı çok sevdiğini söyleyen Baki Kızılcan, "Şiir yazmayı çocukken de severdim ama son 25 yıldır daha çok seviyorum ve şairlik yapıyorum. Şiir benim için kendimi ifade etme biçimim. Her konuda şiir yazıyorum, okuyanlar şiirlerimi çok beğeniyor. Defterim olmadığı için genelde şiirlerimi şeker kartonlarına yazıyorum. Bir gün kitap basmayı çok isterim" dedi.HASAN DEMİR