19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

30 Eylül 2017, Cumartesi 10:14

SERBES OLAYINDA ARAÇTAKİ HAVA YASTIĞI İNCELEMEYE ALINACAK

Torbalı'da teslim olduktan sonra tutuklanan yazar ve senarist Emrah Serbes'in hava yastığındaki kanından kaza günü alkol ya da başka bir madde kullanıp kullanmadığı araştırılıyor.

İzmir - Aydın otobanı Torbalı kavşağında  Ayhan Özçelik ve kızı Zeynep Özçelik’in can verdiği, anne Nilgün Özçelik’in ise ağır yaralandığı kazayı kendisinin yaptığını itiraf eden ve önceki gün Torbalı'da teslim olduktan sonra tutuklanan yazar ve senarist Emrah Serbes'in hava yastığındaki kanından kaza günü alkol ya da başka bir madde kullanıp kullanmadığı araştırılıyor. Gündemi sarsan olay pek çok yazarın da gündeminde yer alırken, ortaya birbirinden ilginç detaylar ve yazılar çıkıyor.  Kaza sonrası alkol muayenesi yapılmayan, kan örneği alınmayan Serbes’in hava yastığındaki kanından, kaza günü alkol ya da başka bir madde kullanıp kullanmadığı araştırılırken, adli tıp uzmanları süre geçtiği için tespitin çok zor olduğunu söyledi.

UZMANLAR NE DİYOR?

" Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Coşkun YORULMAZ: “Kişinin uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığını kuvvetle muhtemel saptamak mümkün. Hangi maddeden, ne kadar kullandığı belirlenebilir. Ne kadar kullandığını bildiğimizde saatini de belirleyebiliyoruz. Ancak bu testler ilk 24 saatte örnek alıp yapılmalı. 1 hafta sonra yapılan test saatlik tahmin vermez. Yani maddenin etkisinde olup olmadığını saptamak artık mümkün değil. Serbes, bu süreci bilerek beklemesi durumda, delilleri yok etmekten yargılanabilir.” Mersin Üniversitesi

Prof. Dr. Halis DOKGÖZ: “Eğer otomobilde kan varsa, bu kanın kime ait olduğu saptanabilir. İlk problem, kanın, hava yastığı ya da hangi materyal üzerinde ise bozulmamış olması. Alkolü saptamak çok zor. Çünkü miktar analizi yapmak ya da varlığını, yokluğunu belirlemek, üzerinden çok süre geçtiği için imkânsız. Bunun bilinçli olarak yapılıp yapılmadığını şu an bilemeyiz.