19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

12 Aralık 2017, Salı 09:09

SELÇUK’TA KAZANAN GENÇLİK YA TORBALI’DA?

Diğer ilçeler gibi Torbalı Chp kongreye gitti. Kongrede tek adayın tek listenin olmasından mıdır anlayamadık epey bir sönük geçtiğini söyleyebiliriz. Zamanında 60 bin nüfusu yöneten grup pek bir değişim yaşamadan 200 bine yaklaşmış ilçe nüfusuna aynı kişilerle “ yönetmeye devam” kararı aldı.

Nüfusun neredeyse 4 katına çıktığı Torbalı’da , CHP örgütünde aynı isimler tekrar iş başında. Anlaşılan yeni gelen nüfus ile örgüt arasında pek bir bağ yok yada örgütün yeni gelenlerle pek bir bağı yok. Eski düzen eski insanlar ve gelişen yenilenen Torbalı... Ne diyelim hayırlısı olsun.

Bizde pek değişen yok ama komşu ilçede yeni gelişmeler var. Selçuk ilçesinin yeni ilçe başkanı 27 yaşında. Adı Merve Çalışkan. Gençlik kolları başkanlığından ilçe başkanlığına geçiş büyük bir başarı. Gençlerin başa gelmesi ülke için umut verici. Merve hanımın ilk sözlerini sizlerle paylaşmak istiyorum. “ Bu seçimlerin kazananı partimiz olmuştur. Gençler olarak partimizi yerelde ve genelde iktidara taşımak adına var gücümüzle çalışacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın.”

Selçuk kendini genç bir yüze emanet etmiş olması büyük bir olay. İlerleyen zamanda gençliğin enerjisini dinamizmini başarısını bol bol konuşacağız. Örgütü tebrik ediyoruz. Başarılar diliyoruz.

Gelelim kendi ilçemize. Torbalı Chp kongresine bana göre damga vuran maalesef gençlik değil dert yanan Yücel Taşkın oldu. Yücel Taşkın sosyal anlamda partiye renk katan simalardan. Verdiği emekler de azımsanmayacak kadar fazla. Kongredeki söylemlerini yorumsuz paylaşmak istiyorum. “ İlçe yönetimi partiye gerçekten emek verenleri dışladı. Listeye bu parti için çalışanlar ya yazılmadı yada yedeğe çekildi. Ortada büyük bir haksızlık var. Bu durumun bilinmesini istiyorum.”

Bu söylemden sonra benim aklıma bir soru geldi haliyle. Bu soruyu sorup cevabını siz okuyucularımıza bırakıyorum.

Torbalı CHP'de eğer gençlik kazanmıyorsa , yenilik kazanmıyorsa , emek verenler kazanmıyorsa kim kazanıyor?

Selçuk'ta gençlik kazandı. Ya Torbalı'da ?